Lucia Teva

1CFGM Gestió Administratiu

El dia 22 de gener va venir a visitar-nos a l’escola el Joan de l’Ajuntament d’Esplugues, per fer-nos una xerrada sobre les drogues.


Principalment ens va fer reflexionar sobre els avantatges  i desavantatges que tenen les drogues, i com ens poden afectar segons la nostra

constitució, l’estat d’ànim, o l’entorn on decidim prendre-les.

Però el que més em va agradar van ser els consells que ens va donar si algun dia alguna persona del nostre entorn o nosaltres mateixos patim un coma etílic o un “blancazo” a l’hora de consumir alguna droga com ara el cànnabis o l’alcohol.

Si la droga que t’has pres no t’afecta en una hora aproximadament, no en prenguis més, ja que pots ser més tolerant i podria afectar-te més tard; o simplement t’han venut una altra substància, amb altres efectes ( més forta, efecte més tard…)

Un exemple podria ser la cocaïna, que molts cops pot estar adulterada (barrejada amb una altra substància més potent i més barata), amb l’única finalitat que el venedor pugui vendre més quantitat i obtingui més benefici. El problema que podem tenir és que l’adulterant sigui més fort que la mateixa droga.

Ens va recomanar que si algun dia comprem alguna droga per consumir-la, podem anar a un laboratori que es diu Energy Control, situat al carrer Independència de Barcelona, on estudien qualsevol droga que portis i et diuen que conté.

Jo crec que tots nosaltres hem vist alguna vegada de festa a persones sota els efectes de les drogues i després les conseqüències no són molt bones…

Personalment em va agradar molt que vingués en Joan per fer-nos la xerrada, ja que em va explicar coses que no sabia i així ens va conscienciar  envers les drogues i com actuar davant d’elles.