2n. Gestió Administrativa.

Curs 2016-2017.

El passat juny els alumnes de segon de Gestió Administrativa vam participar al concurs “Fem una Llei”, organitzat pel Parlament de Catalunya i l’Associació d’Amics del Parlament, quedant finalistes amb el projecte de llei sobre lloguer d’habitatge per a joves.

Com a finalistes, i durant quasi un mes, treballarem a una simulació legislativa, proposant, discutint i aprovant esmenes al projecte de llei guanyador sobre pràctiques remunerades. Treball que va culminar amb una sessió plenària i presencial al mateix Parlament el 16 de juny, on es va votar i aprovar definitivament la llei.

Els diferents centres participants es van organitzar en una mena de grups parlamentaris, amb portaveu que defensava cada posició. El nostre va ser Sergio Chillón, que va fer un molt bon treball als seus torns, inclús amb rèplica.

En acabar la sessió la presidenta Forcadell va fer entrega dels premis i diplomes acreditatius, per passar a un refrigeri i acomiadar l’acte.

La veritat és que va ser una experiència molt enriquidora: tant el treball a classe aprenent com s’elabora una llei i quin és el seu procediment, com el dia del plenari al Parlament.

Ens sembla una molt bona iniciativa del Parlament per a entendre una mica més com funciona i apropar als joves el seu treball i les seves funcions.

I ens agradaria acabar la nostra crònica donant les gràcies als professors de Gestió Administrativa,  que ens acompanyaren en aquest camí ensenyant-nos la tècnica i com fer les coses, i deixant-nos en tot moment la llibertat per expressar les nostres idees i opinions per portar-les al Parlament.