Júlia Peirot

1r GM GADM 

Al mes de març va venir un noi a fer una xerrada sobre les drogues. Ens va explicar els diferents tipus de drogues que existeixen i quines són les més properes a nosaltres, els joves.

Ens va explicar que, actualment, quan surts de festa,  depèn de la zona on et mous pots identificar algun tipus de droga en concret. La més freqüent és la marihuana, ja que es fàcil d’aconseguir i consumir. Però hi ha molts tipus de drogues que desconeixem. A la xerrada vam poder saber-ne més, no només sobre la marihuana,  sinó també referent a altres drogues que podem trobar.

També, ens va informar dels diferents efectes d’aquestes, per tal de donar-nos a conèixer els riscos i els danys associats al consum de qualsevol tipus de droga, inclosos l’alcohol i el tabac.  Ens va parlar i ens va fer reflexionar de com el consum de drogues pot afectar-nos i com pot generar greus  conflictes amb el nostre entorn més proper (família, amics..)

Tothom afirma que sap molt sobre les drogues i que les coneix. Però el que molta gent ignora són els possibles efectes que poden provocar-nos a llarg termini. El que realment és perillós és que creen addicció.  

El que més em va sorprendre és que l’alcohol també és una droga, tot i que aquesta sigui legal per als majors de 18; i que, com a droga, també té els seus efectes negatius.

Tot i que la xerrada fos a última hora i estàvem tots amb ganes de marxar, va ser molt entretinguda  perquè la va plantejar de manera molt dinàmica, combinant la teoria amb l’anàlisi de situacions quotidianes i demanant constantment la nostra opinió,  per tal que les seves aportacions servissin de base per afegir la informació que ens mancava, clarificar-ne aspectes concrets i oferir-nos eines i pautes d’actuació.