Qui són els “guapos”?

1. Com ha canviat el model de bellesa al llarg del temps?

A l´Edat Mitjana es considerava bell a tot aquell que era harmònic i mantenia proporcions.

Va anar canviant al llarg dels segles i va ser quan es va començar a donar importància al subjecte, és a dir, l’espectador i els seus gustos personals.

Les dones de l’Edat Contemporània (Segle XIX a XXI) deixen d’importar-li els cànons de bellesa que fins aleshores havien dictat els homes.

Anys 20; estil senzill, còmode, elegant i original. Pells bronzejades, en abandonar el para-sol i crear vestits de bany que deixaven veure les cames. És en aquesta dècada on sorgeix l’estil “flappers” caracteritzat per poc bust, tall de cabell, estil bob i vestits curts que deixaven veure els turmells.

Anys 30; es posa de moda aconseguir un aspecte juvenil. Es comença a seguir l’estil de les actrius de Hollywood de l’època, representants de la bellesa ideal cabellera rossa platinada ondulada, llavis carnosos, celles altes i dibuixades en arc i ungles pintades.

Anys 50; llavis carnosos, cossos voluptuosos i feminizats. Això va ser així fins que la model britànica Twiggy va fer la seva aparició en la dècada dels ’60 i va transformar per complet el model ideal de bellesa femení. La primesa es va convertir en una icona per a tota una generació, juntament amb el look androgin. Amb els cabells curts, ros, els seus grans ulls rodons marcats amb pestanyes postisses i amb tan sols 16 anys es convertia en un emblema.

Anys 70; destacat pel bronzejat, les melenes, el cos prim i tonificat. Figures atlètiques amb poc maquillatge.

Anys 80; excentricitat i els excessos: espatlles extra llargues i cintura extra fina, cossos absents de corbes.

Amb el pas de la primer dècada de l’any 2000, es comença a reivindicar aquesta tendència amb dones amb corbes i siluetes definides. Models com Heidi Klum o Gisele Bundchen també resulten icones aquesta època i altres més joves, com Gigi Hadid i Kendall Jenner, marquen la fi de l’era “90-60-90”.

Cada vegada més dones s’identifiquen amb cossos naturals i rebutgen la primesa extrema. És ara quan es comença a concedir espai a la gent que està fora de l’ideal de bellesa antic i tenen els seus propis ideals, les seves pròpies regles.

2. Quin és el tipus de model ideal avui dia?

L’ideal de bellesa d’avui és ser fidel a un mateix, a la seva naturalesa, a la seva bellesa natural, al seu estil i el que cadascú considera bell. L’important és estar feliç amb un mateix.

3. És important el físic avui dia?

El físic es el primer que es veu en una persona, per tant com que no coneixem el seu interior(sentiments, com és personalment, etc…) ens fixem primer en el seu físic que en el interior. Tot i així depèn de cada persona i de la seva mentalitat.

4. El físic i l’haver d’estar fibrat canvia la forma de ser de les persones?

Si una persona està grassa és més insegura perquè té por que l’insultin i es fiquin amb ella. Nosaltres creiem que costa més ‘lligar’ perquè se sent més insegura amb el seu físic.

Si la persona és molt creguda, a la  gent no creiem que li caigui gaire bé. Com que es creu molt maca i que està molt fibrada la gent dirà que és molt creguda.

Hi ha molta gent que té una obsessió amb el seu cos. Creuen que  han d’estar molt fibrats i ser molt guapos perquè la gent els estimi.

5. El físic no ho és tot.

El físic no ho és tot. Això vol dir que no ens ha d’importar el físic de l’altra gent ni de nosaltres mateixos. Això només és un complex que té molta gent pel seu aspecte físic.

6. La gent diu:  ‘’jo amb un gras no hi estaria‘’.

No és necessari fixar-se només en el físic a primera vista, ni en el sexe; això és un capritx que té la gent centrada en la perfecció. Hi ha persones que en el primer que es fixen és en les orelles, el nas, la boca, els ulls, les mans, el somriure, etc……. això depèn del gust i del model de bellesa perfecte de cada persona.

Sara Moya, Nagore Corchuelo, Jonathan Balaguer Castilla

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Qui són els “guapos”?

  1. Janis Rodrigo diu:

    M’ha semblat molt interessant veure com inclús les coses més petites canvien al llarg del temps.

  2. Janis Rodrigo diu:

    M’ha semblat molt interessant veure com inclús les coses més petites cambien al llarg dels anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *