L’Anime

L’anime va començar a finals de la segona dècada del segle XX, amb un curtmetratge d’uns quatre segons aproximadament, que va cridar l’atenció de la gent pel diferent i original estil de l’animació.

L’anime es caracteritza fonamentalment per l’ús particular de l’animació limitada, la suspensió del temps , la línia narrativa complexa, els personatges caracteritzats per ulls grans i ovalats amb colors cridaners, etc. És característic que l’anime sigui una adaptació d’un manga en vídeo.

El primer curtmetratge d’anime va ser realitzat l’any 1907 amb el nom de “Katsudõ Shashin”, on es pot observar la participació d’un nen a un vaixell fent de marine.

Resultat d'imatges de katsudo shashin 1907

L’anime va començar després del llançament del primer curtmetratge japonès, que va impulsar una nova indústria. Aquesta va ser propulsada degut a una petita sèrie de curtmetratges a partir del 1917. Les empreses van començar a fer sèries més elaborades amb més quantitat d’episodis i aquests més llargs, al voltant d’uns 25 minuts.

La paraula anime es creu que rep el nom de les paraules “serga eiga”, que volen dir pel·lícules de línies dibuixades. Després d’un temps van canviar el nom a “Doga” que vol dir imatges en moviment. A l’any 1960 passen a dir-li “animashon”  que van abreujar anime com el coneixem avui en dia. Aquesta paraula  s’utilitza per referir-se a animacions en general.

A l’anime es pot trobar una gran varietat de gèneres. Cada gènere es dirigeix a un públic en concret:

Kodomo: que seria el que es dirigeix a els nens (Doraemon)

Resultat d'imatges de doraemon

Sentai: que es refereix a un grup d’herois (Boku no Hero)

Resultat d'imatges de boku no hero

Mecha: robots gegants (Mazinger Z)

Resultat d'imatges de mazinger z

Hentai: significa “pervertit”, és l’anime pornogràfic (Bible Black), etc.

Resultat d'imatges de Bible Black

Al lloc d’origen, Japó, la paraula Anime es refereix a tot tipus d’animació, per tant, es veu bastant Anime. També s’acostuma a veure molt a Mèxic. Més o menys 5 de cada 100 persones en el món veuen anime.

Encara que l’anime i el manga siguin referències de dibuixos animats són dues coses diferents degut a que l’anime són el conjunt de sèries animades japoneses. En canvi, el manga són les històries escrites o còmics.

Els personatges d’anime primer es dissenyen a mà i després s’acaben amb programes d’ordinador on es milloren els trets físics, la lluminositat, etc.

Així doncs podríem dir que l’anime s’ha fet part de la vida de moltes persones del món des de 1907 fins ara.

Lucas Suarez, Isaac Sanchez, Paco Povedano, Luis Camaño

Publicat dins de General | Deixa un comentari

El maltractament animal

  • Avui en dia només cal obrir les notícies per veure un nou tema de maltractament. Alguna vegada has vist maltractar a algun animal?Ho has fet?Saps què és?Creus que està bé?

El maltractament animal és un maltracte, tant físic com psicològic. Hi ha gent que sobrepassa els límits de maltractament i passa a matar animals per beneficiar-se . Sincerament no sabem ben bé perquè ho fan, però creiem que és per causa de problemes personals,familiars o potser per desfogar-se. N’hi han que agafem la pell per fer roba, sabates o barrets. També els deixen sense menjar ni aigua al carrer.

Sembla que les persones no s’adonin que són éssers vius amb vida com tots nosaltres, no pensen en el mal que els fan i no en són conscients. Podríem ajudar a tots els animals que pateixen maltractament dels seus amos i multar a les persones que fan això per uns 700 euros més o menys. Perquè és molt dolent que facin això, són éssers vius com nosaltres.

En conclusió, pensem que les persones que maltracten no tenen res més a fer a la vida i fan malbé tot el que els envolta i només s’ocupen de la vida dels altres. Pensem que si una persona fa mal a un animal, no té sentiments ni ocupació en la vida.

 

Resultado de imagen de maltractament animals

Elena Gallego i Selena Fernández 3rC

Publicat dins de General | Deixa un comentari

La pilota d’or: qui pensàvem que guanyaria i qui ha guanyat.

La pilota d’or d’aquest any 2018 ha estat molt disputada entre les actuals estrelles del món del futbol. Aquest dilluns dia 3 van donar, finalment, el guardó a Luka Modric.

Resultat d'imatges de luka modric balon de oro

Unes semanes abans de donar el premi vam fer una enquesta a tots els cursos de l’ESO a l’institut.

Aquests van ser, als resultats de l’enquesta, els cinc jugadors amb més vots:

Resultat d'imatges de leo messi Lionel Messi en primer lloc.

Resultat d'imatges de mbappe Killian Mbappé en segon lloc.

Resultat d'imatges de modric Luka Modric en tercer lloc.

Resultat d'imatges de griezmann Antoine Griezmann en quart lloc.

 

Resultat d'imatges de cristiano ronaldo portugal Cristiano Ronaldo en cinqué lloc.

Achraf Fakoudi, Malick Ngom i Xavi Silva.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Experiències Paranormals

En aquest reportatge hem volgut conèixer quines experiències paranormals han tingut diferents alumnes de 3r de l’institut.

Carolina Mendez, Pablo Jaeggi, Selena Fernández, Elena Gallego. 3rC

Publicat dins de General | Deixa un comentari

QUI ÉS QUI?

L’anterior professora era la Marta Prats.

QUINA PROFESSORA ÉS?  III

-Quin és el teu color preferit?

Verd

-Quina marca acostumes a vestir?

Pull and bear

On has nascut?

Barcelona

-De quin equip ets?

De cap

-Quants fills tens?

2

-Quin és la teva pel·lícula preferida?

El indomable will munting

-Quants idiomes saps parlar?Quins?

4 Castella, català ,angles i una mica d’alemany

-Quina marca de mòbil tens?

Iphone 6s

-Tens carnet de conduir?

Si

-T’agrada ser professor?

Si

-Quina era la matèria que pitjor se’t donava?

Física i química

– Quin és la teva afició?

Ballar

-Quin tipus de música escoltes?

Pop

-Quin és el teu llibre preferit?

100 años de soledad

-Explica un petita anècdota que t’hagi passat en aquest institut.

A 3rC van fer una broma amb el “vale”. Van riure tots, després quan va acabar la broma la professora va dir “vale, vale vale” perquè no paraven de parlar. Algú la va repetir moltes vegades en veu baixa, i va preguntar que qui havia sigut i ningú va contestar. Ens va fer copiar moltes vegades ” vale”

QUI ÉS?

Hiba Fakkoudi, Lina Elahmadi, Wafae Elbakkali, Sara Mestre

Publicat dins de General | Deixa un comentari

L’AMOR

Moltes vegades ens hem preguntat què se sent quan s’està enamorat o al tenir parella. En aquest vídeo us deixem l’opinió de diversos alumnes del centre.

Elisabeth Fernández, Iuliana Ceteras i Clàudia Garófano 3rA

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

La discriminació de la comunitat LGBT a la societat

Resultado de imagen de lgbt

A la nostra societat actual podem veure que una part considerable de les persones formen part de la comunitat LGBT. Moltes d’elles tenen o han tingut problemes a l’hora d’explicar als seus familiars o amics com se senten per por de la resposta que poden tenir. Si parlem de les persones que no pertanyen a la comunitat, trobem gent que els suporten totalment, i gent que hi està en contra i no ho accepta. També hi ha gent que directament no els importa.

Pel que fa a la gent que hi està en contra, usen arguments del tipus “no són normals”, o viuen a països o practiquen religions que no accepten a les persones LGBT. Nosaltres pensem que això només són excuses per justificar una falta de respecte brutal a altres éssers humans igual que ells.

Aquest tema ens porta a parlar sobre un gran problema que hi ha a l’actualitat. I és el fet de sentir-se diferent només per la manera que ets. La nostra opinió és que hauríem d’educar a tothom amb els mateixos valors que són el respecte mutu. D’aquesta manera ningú s’hauria de sentir diferent o ser discriminat per la manera de ser.

Nosaltres pensem que les discriminacions es creen quan a la societat hi ha un tipus de comportament que és el que es considera el “correcte”. Això barrejat amb la falta de respecte i empatia que tenen moltes persones cap als altres, crea una situació molt injusta cap a molta gent que només per la manera que són pateixen un gran rebuig.

En resum, respectem tota mena de persones i sempre mostrarem el nostre suport cap a aquesta comunitat, i creiem que tothom ho hauria de fer.

Resultado de imagen de lgbt

Janis Rodrigo, Betsy Rodriguez i Carla Rauh, 3rC

Publicat dins de General, Opinió | 1 comentari

Entrevista als Pussybrackers “Encara que tinguem el grup no lliguem més”

Som un grup de 3r que farem una entrevista a Pussybrackers sobre la seva carrera musical. Ells són el Sergio i el Munic de 1r de batxillerat.

Esperem que us agradi

Christian Paradas, Jordi Molina, Joan Galvez, Sergio Garcia.

Aqui us deixem algunes de les seves cançons:

Publicat dins de Entrevistes, General, iTERMESTV | 1 comentari

El perill d’instagram…

En aquest vídeo podreu veure  una situació que actualment passa molt a les xarxes socials d’instagram.

 

Mouna Saibari,  Iris Padilla, Aissatou Balde

3rB

Publicat dins de General, iTERMESTV | 2 comentaris

PARLEM SOBRE LA SEXUALITAT

Hem fet un reportatge en forma de vídeo on us explicarem els diferents  tipus de sexualitat i veurem què n’ opinen els alumnes de l’ institut.

Josep,Rafa,Adrià,Edu

 

Publicat dins de General | 1 comentari