Portàtils de l’escola Beat Bonaventura

Fa diverses setmanes van arribar diversos ordinadors portàtils de l’escola Beat Bonaventura de Riudoms per posar un sistema que els faci funcionar de forma més fluida.

El portàtil

El primer dels equips era un Acer de 15″ amb 2gb de memòria RAM i un processador relativament nou. Per no perdre el Windows 7 instal·lat i la partició oculta amb la restauració de fàbrica vam redimensionar i afegir 2 particions (sistema i àrea d’intercanvi) per instal·lar una Linkat 16 lleugera amb perfil blau i poder disposar d’un arranc dual.

Els mini portàtils

La resta eren 18 mini portàtils HP 5103 de dotació del departament amb un processador Atom força justet i un 1gb de memòria ram .

Després de diverses proves vam decidir mantenir la partició de Windows 7 i substituir la de Linkat 4 d’origen per una Linkat 14 lleugera amb perfil blau. També havíem provat la versió 16 però alentia més que l’anterior.

Clonació en xarxa.

Els alumnes de mòdul 5 (fonaments de maquinari) d’ASIX (administració de sistemes informàtics i xarxes) van canviar les connexions dels equips de l’aula per les d’aquests per fer una restauració en xarxa de 12 equips alhora mitjançant Clonezilla Server. Després només va fer falta canviar el nom de màquina de cada aparell.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *