Edu3

Catalonia, terra de tots

Aquest vídeo facilita a l’alumnat nouvingut estranger el coneixement dels principals trets distintius del país que els acull. Les Tres Bessones ens guien en un viatge per Catalunya i ens mostren la toponímia, la gastronomia, la història, etc.

[kml_rm movie="http://video.xtec.cat:8080/ramgen/edu3tv/video/videoteca/video2009/7385.rm" width="352" height="288"/]

La Ventafocs

La Ventafocs és la convidada de “La cuina dels titelles” i prepara un excel·lent pastís de carbassa.

La Ventafocs no s’ha pogut vestir per a l’ocasió i amb un vestit vell no vol sortir a la televisió. El Cuiner hi troba la solució. Fa disfressar l’Ajudant de fada perquè amb la seva vareta màgica pugui fer un encanteri i donar-li un vestit nou.

La Ventafocs ens ensenya a fer un pastís de carbassa, però l’Ajudant creu que la carbassa només serveix per fer sopes. Han de recórrer al Geni de la Tetera, en Ferran Adrià, que els diu que a la cuina és important experimentar i fer servir productes de temporada.

La Ventafocs, preocupada per l’hora de tornar a casa, confon el timbre del forn amb les campanades de mitjanit i se’n va corrent, però, quan fuig, perd la sabateta.

Per fer el pastís de carbassa fa falta un tall de carbassa, ous, farina, llevat, oli, clau, canyella, llavors de carbassa, nous, sucre i mel.
[kml_rm movie="http://video.xtec.cat:8080/ramgen/edu3tv/video/tvc/cuinatitelles/1022866.rm" width="352" height="288"/]

Pinotxo 

En Pinotxo visita “La cuina dels titelles” i mostra com es fa el plat més popular del seu país, Itàlia: la pizza.

L’Ajudant se sorprèn en veure que en Pinotxo és de fusta i es belluga amb fils. Mentre es fa la pizza, en Pinotxo explica moltes coses que fa al seu país, però aviat s’adonaran que no totes són veritat quan descobreixen que li creix el nas quan diu mentides.

Per fer la pizza necessiten molts ingredients que no tenen a la cuina: xampinyons, olives, formatge, mozzarella, pernil dolç, salami, tonyina, tomàquet… Hauran de cridar l’Aconseguidor perquè els vagi a buscar.  

[kml_rm movie="http://video.xtec.cat:8080/ramgen/edu3tv/video/tvc/cuinatitelles/1029772.rm" width="352" height="288"/]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *