Unitats didàctiques per preparar la visita papal

La Fundació Escola Cristiana de Catalunya ha elaborat unes unitats didàctiques per treballar l’esdeveniment de la visita papal a Barcelona el proper 7 de Novembre en totes les etapes escolars. Aquests materials, unitats didàctiques i uns annexos amb altres materials,  es poden trobar i descarregar de la plana web oficial de la visita papal. Com a nota de fons d’aquesta iniciativa hi ha la voluntat de ressaltar el valor vivencial de la visita i la part celebrativa, personal i comunitària que ofereix l’esdeveniment.

En el lliurament de les unitats es destaca: “Amb les unitats que proposem, pretenem conèixer la persona de Benet XVI i el que representa per a les comunitats catòliques d’arreu del món. La seva visita a Barcelona es converteix en un moment singular. Per a l’Educació Infantil i el Cicle inicial de l’Educació Primària, ressaltem el tema de la Sagrada Família i la seva relació com un edifici amb la pròpia casa-llar. Serà la casa de Jesús. També es presenten les persones com amigues i seguidores de Jesús: el Papa, Gaudí…

Per als cicles Mitjà i Superior de l’Educació Primària presentem diversos temes: les comunitats catòliques i el Papa; les persones al servei de la comunitat (bisbes); el vocabulari relatiu a aquesta visita (capella, església, basílica, cardenal, papa…); la persona de Gaudí com a arquitecte cristià catòlic; els sants representats a la futura basílica i els seus significats.

Finalment, per a Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat i Cicles Formatius, oferim propostes d’activitat oberta per treballar la Visita del Papa a Catalunya (Temple i Institució Benèfica Nen Déu), el significat del Temple de la Sagrada Família i les persones relacionades amb aquest edifici des del punt de vista de les seves conviccions (Gaudí, Subirachs i Sotoo).”

Aquest article ha estat publicat en Batxillerat, Materials, Primària, Secundària. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Unitats didàctiques per preparar la visita papal

  1. Guillermina diu:

    Vull donar les gracies per aquest material. M’ha semblat molt útil i interesant.

  2. jcaldero diu:

    Hola Guillermina. Els agraïments els hi has de donar a l’equip de la Fundació de l’Escola Cristiana de Catalunya que són el que han elaborat els materials. Jo sols n’he fet difussió.

  3. Teresa diu:

    Aquest material m’ha anat molt bé per treballar a classe lavinguda del Sant Pare a Barcelona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *