Les necessitats no materials de la infància, fonament de la seva protecció

Un grup de professionals s’han  reunit per debatre la naturalesa de les necessitats no materials de l’infant, entenent-les com un dret humà, i mirar d’establir per què cal potenciar-les, qui n’és responsable i en quines condicions s’han de complir. Aquestes reunions han tingut lloc a la seu de la Fundació Pere Tarrés i es van cloure al monestir de Montserrat.

És un document que ha elaborat un grup de reflexió integrat per persones molt qualificades en el camp de la infància, de l’educació, de la psicologia, de la pedagogia i del lleure: Frederic Bassó, Jaume Cela, Araceli Lázaro, Txus Morata, Carme Panchón, Aleix Puiggalí, Josep Oriol Pujol, Maria Urmeneta, Stefan Vanistendael, Carme Vidal i Jesús Vilar.

S’enmarca dins  de la commemoració del vintè aniversari de la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de l’Infant. La Comissió de la Infància de Justícia i Pau i la Fundació Pere Tarrés han promogut una reflexió conjunta sobre les necessitats no materials de la infància, com una contribució més, unida a les moltes iniciatives que s’han suscitat amb aquesta avinentesa, per fer més efectiva l’aplicació d’aquest text bàsic.

A Catalunya, l’Observatori dels Drets de la Infància del Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat ha difós un manifest titulat Compromís vers la infància, en el qual demana a tots els agents implicats que “vetllin pel benestar de l’infant i contribueixin a millorar les seves condicions de vida i el seu desenvolupament”.

pdf.jpg Despenjar el manifest

Aquest article ha estat publicat en Formació i reflexió. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *