El valor educatiu de les preguntes de la Bíblia

Què hi ha en una pregunta? Tot. És la manera d’evocar la resposta estimulant o d’aniquilar la indagació; és el moll mateix de l’ensenyament. La fi del coneixement no és descobrir el secret del món, sinó dialogar amb ell. Aquest llibre està dividit en dues parts. En la primera es constata com la pregunta bíblica conté una riquesa educativa per a la fe. Seguidament, el valor religiós de la pregunta en l’Antic Testament. Després es contempla a Jesús com model del preguntar, Maestro que pregunta. Finalment es postil·la amb ajuda filosòfica la definició i rellevància de la pregunta, les seves condicions en les diferents etapes de la vida, el seu valor magisterial i d’escolta sense prejudicis. En la segona part del llibre es troba una útil base de dades de les preguntes en els evangelis.

Aquest article s'ha publicat dins de Formació i reflexió, Libres i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *