DROPBOX

Últimament es parla sovint del DROPBOX. Què és?

Com es diu a Eines 2.0 per a l’Escola “el DROPBOX és un servei d’allotjament d’arxius al núvol.  Tal i com diu al wiki Escola 2.0 aquest  servei permet als usuaris emmagatzemar i sincronitzar arxius en línia i entre ordinadors diferents, així com compartir arxius i carpetes amb altres usuaris. Hi ha diferents opcions, entre elles existeix una gratuïta que ofereix fins a 2GB de capacitat.

Una de les opcions més interessants de DROPBOX és que ens crea una carpeta anomenada DROPBOX dins de la carpeta MIS DOCUMENTOS que sincronitza automàticament amb la web. D’aquesta forma nosaltres podriem estar treballant amb un arxiu al nostre ordinador en un moment que no disposem de connexió a internet, si guardem aquest arxiu a la carpeta DROPBOX del nostre ordinador, en el moment que tinguem connexió a internet, automàticament l’arxiu quedarà pujat a la web de DROPBOX. Podem tenir DROPBOX instal·lat en varis ordinadors per poder accedir als nostres arxius de forma local. Si treballem des d’un ordinador que no té instal·lat DROPBOX també podrem accedir i/o descarregar els nostres arxius entrant al nostre espai web a https://www.dropbox.com “.

Té un funcionament similar al picasaweb i al picasa. Hem d’instal·lar el dropbox al nostre ordinador i després aquest programa instal·lat anirà connectat amb la versió en línia. Per altra banda pot penjar-s’hi diferents formats d’arxiu: jpg, pdf, doc, ppt… És interessant per no anar tant amb el llapis de memòria.

A la mateixa entrada del Wiki que us parlava es troben tots els passos per instal·lar-te el programa a l’ordinador i poder compartir els arxius.

WEBGRAFIA:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *