EXPERIMENTACIÓ I ART

Sortida Can Coll, Parc Natural de Collserola

Sortida Can Coll – Parc Natural de Collserola

Ninguna descripción, ninguna ilustración de cualquier libro puede sustituir a la contemplación de los árboles reales y de toda la vida que los rodea en un bosque real. (Maria Montessori)

Als petits de l’escola Drassanes ens agrada molt fer sortides relacionades amb la natura i el medi ambient. Aquesta vegada repetim Can Coll, una excursió que realitzem cada any; tanmateix en aquesta ocasió ens han presentat propostes noves que volem compartir amb tots vosaltres.

Vam gaudir, experimentar, investigar, aprendre, crear, desconnectar de la ciutat i respirar aire pur rodejats d’arbres i bosc del preciós parc de Collserola.

A l’arribada, per centrar-nos en l’espai on ens trobàvem, ens van explicar una mica d’història de la masia i dels familiars Coll als quals pertanyia la casa. Ens vam quedar bocabadats i amb ganes de fer més!

A la Casa dels Petits ens van donar l’oportunitat de fer d’exploradors, descobrint lliurement diferents racons molt experimentals i manipulatius. Totes les propostes estaven dissenyades a partir d’elements del bosc amb l’objectiu d’investigar i gaudir a través del joc i utilitzant tots els sentits.

        

• Realitzar Art efímer amb elements del bosc.
• Sentir i distingir diferents olors i relacionar-los amb la seva planta aromàtica.
• Utilitzar lupes per observar plantes, restes i mostres que deixen els animals al bosc (pells de serp, ossos, excrements, potes, cranis, etc.).
• Utilitzar eines de bricolatge (llimes, martells, claus, etc. ) per intervenir i modificar fustes i troncs.
• Fer empremtes amb fang de diverses petjades d’animals.
• Practicar amb diferents instruments musicals realitzats amb elements naturals.
• Llegir i compartir amb els companys/es a partir dels llibres d’una biblioteca amb temàtica de fauna i flora.
• Jugar al sorral amb terra del bosc.

     

A la segona part de la sortida ens vam endinsar pel boscatge. Dins el bosc vam observar alguns arbres i els seus fruits, rastres i restes d’animals com el porc senglar o alguns rosegadors. Seguidament, ens van proposar una activitat molt interessant sobre les deixalles i vam realitzar un joc cooperatiu on, de manera grupal, se’ns presentaven reptes que havíem de solucionar entre nosaltres. No va ser fàcil trobar les deixalles amagades pel bosc, però vam aprendre i ens vam ajudar entre tots a classificar-les on tocava i prendre consciència que el medi ambient és important i s’ha de cuidar.
▶️ Galeria d’imatges – Balenes
▶️ Galeria d’imatges – Dofins

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *