30-07-11 a les 20 hores. Avui “””priorem.El.Lloar)))…

Celebrem el nostre XXV aniversari de CERADAI de Catalunya

El dia 30 de juliol al poble del Lloar i el mateix dia 31 de juliol celebrem el nostre 25 aniversari, de CERADAI de Catalunya, ho farem amb la modificació dels estatuts de l’entitat, convertint-se en CERADAI-Institut de Catalunya

Primer el dia 30 de juliol a les 08 de la tarda al casal del poble del Lloar, en un acte d’homenatge a l’escriptor local Jaume Sabaté pels seus 85 anys, el qual parlarà dels Masos del poble invitant a l’assistència a aportar vivències sobre el tema i a més serà un acte a favor de l’espai natural dels Rogerals, patrimoni de Catalunya. Les intervencions seran gravades per a la ràdio.

El professor, investigador i radiofonista Ferran denúncia que existeix una amenaça per la pau i per la nostra llengua, per exemple el bilingüisme que algunes persones pregonen en el fons és un paraigües per a facilitar el parasitisme lingüístic dels qui no volen aprendre català, excloent-la nostra llengua en un tracte de llengua estrangera. A més el creador i promotor del Canvi Mental Global de risc digital que va presentar en el mes de juny davant del fòrum del Consell Audiovisual de Catalunya[1], precisa que la crisi econòmica a igual que el mal denominat fracàs escolar es degut al fracàs social i a la mala gestió pública per la corrupció, l’especulació i l’endeutament morbós del nostre país. L’estat actual no beneficia a la classe treballadora ni a l’estabilitat de la nostra llengua, la qual es converteix en moneda de canvi. A més reivindica que el Lloar està arraconat dins del Priorat  i cal que també sigui un lloc digne de ser visitat sobre tot per l’espai natural dels Rogerals, un lloc singular a Catalunya

Es recorda que J.M. Ferran ha estat presentat per aclamació popular candidat al premi Memorial per la Pau pels seus 35 anys de trajectòria a favor d’iniciatives solidàries per la plena llibertat d’expressió amb ganes de ser acollides per tots els sentits: vista: blocs, actes culturals; oïda: programes de ràdio i xerrades col·loqui, tacte: apretades de mans i abraçades en les conferències interactives, olor de les visites de boscos i paisatges i tast dels productes locals: vi i oli etc.

Més informació: www.cooperis.cat i http://blocs.xtec.cat/candidat  i http://blocs.xtec.cat/candidatura 

 


[1] http://blocs.xtec.cat/cooperis/page/2/

Deixa un comentari