03-09-11 La Morera del Montsant

119.- CERADAI. La Morera del Montsant 03-09-11

En Ànims.
El proper dia 03 de setembre en la jornada comarcal de jubilats que s’inicia a les 5 de la tarda, a l’hora del sopar a les 20,30 hores presentarem el MEMORIAL PRIOREM PRIORAT, per Ferran 3.

Agrairem la hospitalitat de la jornada d’enguany i la de 2009 a Margalef del Montsant, on parlarem de l’escultor Modest Gené, ara declarat fill il.lustre de Reus

Presentarem el programa de ràdio Priorem Priorat 2011-12, dirigit per Ferran 3.

“La gent de més edat del Priorat parla i la ràdio escolta”.

30-07-11 a les 20 hores. Avui “””priorem.El.Lloar)))…

Celebrem el nostre XXV aniversari de CERADAI de Catalunya

El dia 30 de juliol al poble del Lloar i el mateix dia 31 de juliol celebrem el nostre 25 aniversari, de CERADAI de Catalunya, ho farem amb la modificació dels estatuts de l’entitat, convertint-se en CERADAI-Institut de Catalunya

Primer el dia 30 de juliol a les 08 de la tarda al casal del poble del Lloar, en un acte d’homenatge a l’escriptor local Jaume Sabaté pels seus 85 anys, el qual parlarà dels Masos del poble invitant a l’assistència a aportar vivències sobre el tema i a més serà un acte a favor de l’espai natural dels Rogerals, patrimoni de Catalunya. Les intervencions seran gravades per a la ràdio.

El professor, investigador i radiofonista Ferran denúncia que existeix una amenaça per la pau i per la nostra llengua, per exemple el bilingüisme que algunes persones pregonen en el fons és un paraigües per a facilitar el parasitisme lingüístic dels qui no volen aprendre català, excloent-la nostra llengua en un tracte de llengua estrangera. A més el creador i promotor del Canvi Mental Global de risc digital que va presentar en el mes de juny davant del fòrum del Consell Audiovisual de Catalunya[1], precisa que la crisi econòmica a igual que el mal denominat fracàs escolar es degut al fracàs social i a la mala gestió pública per la corrupció, l’especulació i l’endeutament morbós del nostre país. L’estat actual no beneficia a la classe treballadora ni a l’estabilitat de la nostra llengua, la qual es converteix en moneda de canvi. A més reivindica que el Lloar està arraconat dins del Priorat  i cal que també sigui un lloc digne de ser visitat sobre tot per l’espai natural dels Rogerals, un lloc singular a Catalunya

Es recorda que J.M. Ferran ha estat presentat per aclamació popular candidat al premi Memorial per la Pau pels seus 35 anys de trajectòria a favor d’iniciatives solidàries per la plena llibertat d’expressió amb ganes de ser acollides per tots els sentits: vista: blocs, actes culturals; oïda: programes de ràdio i xerrades col·loqui, tacte: apretades de mans i abraçades en les conferències interactives, olor de les visites de boscos i paisatges i tast dels productes locals: vi i oli etc.

Més informació: www.cooperis.cat i http://blocs.xtec.cat/candidat  i http://blocs.xtec.cat/candidatura 

 


[1] http://blocs.xtec.cat/cooperis/page/2/

FERRAN explica al Pradell un conte basat en fets reals.-

FERRAN EXPLICA UN CONTE BASAT EN FETS REALS

03-07-11.- Explicà un conte davat un auditori d’un centenar de persones, basat en fets reals. Ha estat en el fòrum de l’EVA del Pradell de la Teixeta.

ÉS UN ACTE MENTAL PÚBLIC PER LA PAU I PER LA LLENGUA A FAVOR DE LA PLENA LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ DIGNA DE SER ACOLLIDA EN TOTS ELS SENTITS.

Un missatge per a la pau i la no violència és participar en el contar contes, el gravà i serà emés  en el seu programa “””prioremPRIORAT)))… del mes d’octubre.

Feu un homenatge al Pradell, a l’EVA i a la Rosa i a la Maria Rosa. En memòria als 15 anys de la mort de Josep Maria Tarrasa, preSentà el personatge infantil digital TATIREV MONTSANT PELACANYES, que prové del planeta imaginari Sp2. Una mena de planeta darrera de la lluna que sembla més la Catalunya de 2022 que l’actual.

Ferran fa crítica de les limitacions actuals davant les crisis climàtiques i econòmiques i presenta l’alternativa pel Canvi Mental Global de risc digital.

Aquest dijous dia 07 de juliol ho emetrà per antena FM 101 o per internet a  http://www.radiospsp.com/  a les 18 hores des de Tarragona.

FOTOS instantànies : https://picasaweb.google.com/renegocia/PradellEva

Avui “””prioremEL PRADELL)))…

“””PrioremPRIORAT)))… el programa de ràdio Falset

Josep Maria Ferran i Torrent 

Coordina i presenta “””prioremPRIORAT)))….

El programa mensual de tots els tercers dissabtes no festius de cada mes de les 4 a les 5 de la tarda

Es pot escoltar per antena i/o per internet.

Els programes queden gravats i es poden escoltar a qualsevol moment des d’arreu del món

 

http://www.radiofalset.cat/programes/priorem-priorat

http://www.radiofalset.cat/

Propera emissió el dissabte dia 18 de desembre a les 4 de la tarda

INFORMACIÓ I OPINIÓ DE LES INICIATIVES SOCIALS, CULTURALS, EDUCATIVES I CIENTÍFIQUES DE LA CIUTADANIA DEL PRIORAT

Amb la col.laboració del Centre d’Estudis del Priorat i la participació de persones, entitats i recursos a favor de la conservació del nostre patrimoni i de la convivència del Priorat

Promou CERADAI de Catalunya, en el 25 aniversari. Entitat reconeguda, adherida i difusora de la http://picasaweb.google.com/educert/UNESCO

 

 

CERADAI fa difusió

En aquest bloc que es fa difusió arreu de Catalunya i de territori de parla catalana tan en serveis educatius, centres educatius i associacions com persones interessades inscrites.

Aquí pots exposar les teves iniciatives, així com de les associacions de la comarca del Priorat

CERADAI      

RECOMANA

pel seu valor social, cultural i educatiu