Presentació

Què és?
És un recull de poemes de l’autora Joana Raspall. Ho hem fet en format de catàleg i no d’antologia perquè la gent pugui situar-se millor a l’hora de buscar poemes.

Per què ho hem fet?
Perquè és el centenari de la Joana Raspall i li volíem fer un homenatge. Nosaltres fins ara mai ens havíem endinsat en la poesia. Fent aquest catàleg hem après que en la poesia hi ha coses amagades, com enigmes, per això es titula així.

Sobre Joana Raspall…
Va néixer l’1 de juliol de 1913 a Barcelona. Al cap de tres anys va marxar a Sanfeliu de Llobregat, on ha viscut tota la seva vida. Va cursar estudis de biblioteconomia i va treballar a la biblioteca de Vilafranca del Penedès. Durant la dictadura de Franco, va fer classes en català a casa seva.
Va començar a escriure poesia per a nens perquè els seus fills a l’escola no parlaven de poesia.
Quan vam llegir molts poemes d’ella vam veure que s’inspirava sobretot en la natura i amb ella podia expressar qualsevol sentiment.

Qui l’ha fet?
Aquest catàleg de poemes està creat pels alumnes de 6è “Les tapletes” de l’escola Francesc Aldea del barri de Can Parellada de Terrassa.
Per fer-lo, hem llegit molts poemes, n’hem analitzat el llenguatge, la forma i els hem classificat.

Com és el catàleg?
El catàleg està estructurat per: temes, protagonista, enigma, llenguatge, tipologies textuals, rima i ritme. Cada poema es pot trobar en cadascun d’aquests apartats.
Esperem que us sigui útil i us agradi.

Les talpetes
Alumnes de 6è de l’escola Francesc Aldea i Pérez