PREPARAR A LA CUINA

– LLETS: DE VACA 

– TOMÀQUETS PER SUCAR

– FORMATGE DE “BARRA” (tallat)

– FORMATGE “MANXEC” (tallat)

– BACÓ

– PERNIL SALAT

– FUET (tallat)

– OUS

– 2 TAULES PER TALLAR

– PA

– BIBERÓ OLI D’OLIVA

– TARONGES

– EXPRIMIDOR

– COOKIES, BROWNIE, MAGDALENES…

– 2 PAELLES

– FOGÓ

– LLENGUA

PREPARAR AL MENJADOR

  • Agafar les dues claus per obrir la cantina. 

  1r. Endollar la cafetera i prémer el botó d’engegar (s’il·lumina)

  2n. Preparar el rentavaixelles: posar el tub sense apretar i prémer el botó d’engegar (s’il·lumina).

  3r. Endollar els petits electrodomèstics: l’escalfador d’aigua (posar-hi aigua fins al nivell) i l’exprimidor. 

  4t. Preparar les tasses de cafè: les 3 mides de tassa amb el seu plat i cullera. 

  5è. Agafar 4 gots de plàstic pel suc de taronja. 

  6è. Agafar la gerra metàl·lica per escalfar la llet. 

  7è. Col·locar les llets al costat de la gerra. 

  8è. Tenir preparades les càpsules de cafè. 

  9è. Esbandir una baieta petita per a netejar la llança de la cafetera.

  10è. Posar les caixes infusions

  11è. Deixar sobre la barra la sucrera i el bol amb les sacarines. 

  12è. Col·locar a la barra 

  • 2 taules de tallar
  • 2 ganivets
  • 2 pinça
  • L’embotit: pernil, fuet, formatge “manxec”, formatge de barra
  • El bol dels tomàquets i un bol petit per posar els tomàquets fets servir (o tomàquet triturat)
  • 1 ganivet per tallar el tomàquet
  • Oli d’oliva
  • Ous i un bol per tirar les closques

  13è. Preparar sobre l’armari el bacó i els ous: amb una pinça, la llengua, l’oli, la sal el formatge de barra i dos plats grans. Una baieta al costat.  I el fogó.

  14è. Posar tovallons.

  15è. Posar els aliments dolços (magdalenes, brownie, cookies…) a sobre la barra. I unes pinces. 

  16è. Posar en un bol o plat les taronges i un plat amb un ganivet per tallar-les. 

  17è. Agafar una safata de rentavaixelles i un porta-coberts i posar-la al costat de la pica.

Arnau Llanos Perez