“MNACTEC Pau Casals”, exposició dels projectes tècnics dels alumnes de 6è

Al llarg del nostre projecte, hem après que una màquina és un objecte que ens ajuda a efectuar un treball d’una manera més còmoda, ràpida i descansada. Des del punt de vista tècnic, una màquina és un objecte capaç de transformar l’energia en un altre tipus d’energia o en un treball útil. Les primeres màquines eren simples rampes o plans inclinats i troncs per fer palanca i ajudar a desplaçar blocs de pedra.

Posteriorment, la utilització de troncs col·locats sota de lloses va donar lloc a la invenció de la roda. El següent pas va ser l’invenció de les rodes hidràuliques, les sínies, els batans, martinets, molins, etc. Aquestes màquines eren mogudes per animals o per la força de l’aigua o el vent.

La revolució industrial amb la invenció de la màquina de vapor i la utilització del carbó com a font d’energia, va marcar un canvi molt important en la utilització i evolució de les màquines. Des de finals del segle XIX amb el descobriment de l’electricitat i l’ús del petroli com a font d’energia, junt amb la invenció dels motors elèctrics i els motors de combustió interna a dut a un ús massiu i imprescindible de les màquines.

N’hem descobert algunes i n’hem fet estudi i posterior presentació i maqueta i n’hem inventat d’altres que ens agradaria que existissin per a poder facilitar la vida.

Finalment les hem col.locat en una exposició al segon pis de la nostra escola per poder compartir el que hem après. Si hi passeu podreu trobar una mica de tot: rampa, politja, roda, hèlix, molí, ventilador, alternador, generador, turbines, dispensador de xiclets, bicicletes, rentadores, dispensador d’aigua, màquina de crispetes.

Esperem que us agradi molt!

Són només el resultat de la primera part del projecte, ara a l’aula de ciències experimentarem i n’aprendrem sobre lleis físiques sobre elles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *