Petits escriptors “en cadena”

La classe de les crispetes (P4 i P5) som petits escriptors!

Agafant la idea del binomi fantàstic de Gianni Rodari, primer triem i busquem al Google imatges dels noms de les classes de l’escola (bunyolets, crispetes, bombons, espaguetis, llaminadures, pizzes i Ferran’s Adrià) i després un personatge de conte.

A continuació, encara agrupats per parelles, escrivim una frase que ens inventem per a les dues imatges escollides.

En una segona sessió, també per parelles, continuarem les històries començades “en cadena”; és a dir, una nova parella continuarà la història començada amb una frase. Després canvia d’ordinador novament i escriu una frase a una altra història, de manera que a la frase inicial de la història s’hi ha afegit nus i desenllaç, però a dotze mans!!

Aquesta experiència ha estat molt positiva pels nens i nenes, que treballen en parelles, s’ajuden i s’engresquen mútuament, s’organitzen de forma autònoma i amb un grau de motivació elevat.

A P5 fem escriptura natural (escriuen tal com sona) i els ho respectem perquè l’objectiu d’aquesta activitat és adquirir gust per la lectura i l’escriptura.

 

Aquest article s'ha publicat dins de Activitats de classe, POESIEM i etiquetat amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *