Per què ensenyar música als infants?

Sovint quan ens plantegem que els nens aprenguin música només ens plantegem com a objectius que s’expressin cantant o tocant un instrument  i que desenvolupin la seva sensibilitat i creativitat.

Però no només són aquestes les úniques habilitats que la música desenvolupa. La música va més enllà; activa els dos hemisferis del cervell i estimula alhora les emocions i la lògica perquè a més de despertar la creativitat i la sensibilitat ajuda a estimular les habilitats motores i rítmiques alhora que ajuda  a desenvolupar el pensament múltiple ja que obliga a fer més d’una tasca a la vegada (seguir la partitura, mirar el director, tocar l’instrument,…).

D’altra banda, el fet de compartir estructures tant matemàtiques com verbals afavoreix l’aprenentatge dels continguts matemàtics i lingüístics.

De tota manera, cal considerar a qui volem ensenyar música.

No és la mateixa música la que s’ensenya en un conservatori que la que es pot ensenyar en una escola.

Cal fer que els alumnes estimin la música, potser uns seran intèrprets i d’altres només la gaudiran escoltant perquè, com diu la pianista Conxita Bentz, cal que “ nens i joves s’emocionin amb la música i que, en aquest procés, el que aprenguin no sigui només llegir una partitura o tocar un instrument, sinó que també puguin integrar tècniques de relaxació, concentració, atenció i, molt important, que guanyin en seguretat i autoestima. Habilitats que no només els seran útils en la seva formació acadèmica, sinó també en la seva relació amb els altres”.

I sobretot cal que siguin feliços creant, cantant, tocant, ballant, escoltant…

 

twitter.com/lapuente_lopez/status/1066703231378751489

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *