Musicant els nostres poetes

roger-mas.jpgaramateix.jpg

A l’hora d’explicar literatura i de fer els comentaris dels poemes, una bona eina de suport a l’aula és l’adaptació que han fet els nostres músics de molts dels poemes de la nostra literatura.

Moltíssims cantants (Lluís Llach, Ovidi Montllor, Raimon, Maria del Mar Bonet…)  han versionat diversos poemes d’una gran quantitat d’autors: Salvador Espriu, Josep M. de Sagarra, Ausiàs March, Miquel Costa i Llobera, Jordi de Sant Jordi…

Cal destacar el disc Les cançons tel·lúriques del cantant de Solsona, Roger Mas, que ha adaptat sis poemes  (Preludi, Voleu que vos la canti, Anem, Caminant, Plus Ultra i La lluna) de Mossèn Cinto Verdaguer del llibre Al cel.   

El grup Aramateix, liderat pel seu cantant Francesc Ribera “Titot”, té un compacte (Aramateix) on es troben el poema Quatre banderes de Miquel Martí i Pol, Ara no es fa prô jo encara ho faria de Joan Salvat Papasseit i I tu què vols? de Pere Quart, aquell famós poema de la tirallonga de monosíl·labs.

Us convido a escoltar-los i a gaudir-ne