MÄDA PRIMAVESI

Gustav Klimt va pintar el retrat de Mäda Primavesi, una nena vienesa de 9 anys, al 1912. Nosaltres hem observat aquesta pintura i cadascú ha escrit un text.

mada-primavesi

Hi havia una vegada un pintor que es deia Gustav Klimt. Era dels pintors més famosos de l’any 1912 i les famílies riques el pagaven perquè els hi fes retrats.
Un dia una família li va demanar un retrat de la seva filla que es deia Mäda. Era decidida, es veu per la seva cara. Quan la va pintar el què va ressaltar més de tot va ser la cara. El fons és rosa amb taques negres i el terra està ple de flors i altres coses. Anava amb un vestit amb flors molt maques i semblava més gran.

MONTSE FONT

 

Hi havia una vegada una nena que es deia Mäda que era austriaca, tenia 10 anys i vivia a Viena.

Un dia estava a casa seva, al jardí, va veure una papallona de color taronja i negre i la va voler seguir. Al cap d’una estona, la Mäda va anar seguint la papallona fins que van arribar a un pont que es movia molt. Com que eren tan valentes el van travessar de seguida. Al final van arribar al cap del pont i es van trobar un follet que els hi va dir:

– Torneu, torneu! Aquí hi ha una bruixa que fa pocions màgiques i us pot enverinar. La nena i la papallona es van espantar molt i van haver de tornar enrere.

Quan van arribar a casa, la mare de la Mäda Primavesi estava molt amoïnada.

Conte, contat ja s’ha acabat.

JUDIT BOIXADER

 

Aquest article ha estat publicat en General, tercer. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà