Conferències

A la classe de segon cada setmana parlem d’un llibre. Un nen o nena tria un llibre dels que té a casa, el porta a la classe i ens fa una petita conferència .

Aquest és el conte i el resum de la conferència de la Judit Boixader:

IMG_4560-2

He triat aquest llibre perquè la mama m’explicava molts contes abans d’anar a dormir i aquest m’agradava molt i em feia dormir. Es titula Les princeses ballarines. Tracta d’un rei que tenia dotze filles, que cada nit destrossaven les sabates. El rei volia descobrir perquè passava i va posar un vigilant a la porta. Les princeses, a la nit, sortien de l’habitació i anaven a ballar a un castell, per això se´ls espatllaven les sabates.

Quan la mama m’explicava aquest conte em sentia molt bé.

                                                – – – – – – – – –

Aquest és el conte i el resum de la conferència de l’Enric Bosch:

IMG_4580-2

He triat aquest conte perquè me l’explicava el meu germà Edu quan jo era petit. Me l’explicava després de dinar. M’agradava molt perquè hi ha un tractor amb un remolc i perquè hi surt un gos. Es titula Anem a la masia. És un conte d’en Pau i la Laia que van a veure els seus avis que viuen a la casa de pagès, allà fan moltes coses.

Mentre el meu germà me l’explicava em sentia molt bé.

                                              – – – – – – – – – –

Aquest és el conte i el resum de la conferència de la Júlia Cabrera:

IMG_4582-2

He triat aquest conte perquè la meva mare me l’ha explicat moltes vegades. Era de la meva germana gran. Es titula No em vull banyar. Els seus protagonistes són en Miko, en Mimiko i la Mare. Resulta que en Miko ha anat a una festa, s’ho ha passat molt bé i no vol que s’acabi el dia, per això no es vol banyar. La mare no el deixa posar al llit tan brut i ha de dormir a terra. A la nit, a terra, no hi està bé i decideix anar-se a banyar. La mare el troba ben net i lluent.

Mentre la mare me l’explicava em sentia molt bé, m’agradava molt.

                                           – – – – – – – – –

Aquest és el conte i el resum de la conferència de la Mar Capdevila:

IMG_4620-2He triat aquest conte perquè m’agradava molt. Me’l van regalar els meus pares. Es titula Per què la mar fa onades?. Els protagonistes són la Zoe, en Ton, el Papa, la Mama, l’Àvia, l’Avi, la tieta Cinta , l’oncle Hipòlit i l’ós Dudú. La Zoe va fent preguntes relacionades amb el que l’envolta, primer les respon en Ton i les contesta malament perquè és petit, després les respon una persona gran de manera correcta i així es van aprenent.

Quan la mama o el papa m’explicaven aquest conte em sentia molt bé.

                                           – – – – – – – – –

 Aquest és el conte i el resum de la conferència de la Carla Castany :

IMG_4622-2

He triat aquest conte perquè me’l van regalar. Aquest conte me l’explicava la mama al matí i el papa al vespre. Es titula La Mireia i l’estranya veïna. La Mireia i una seva amiga que es diu Montse tenen una veïna molt estranya i descobreixen que és una bruixa, la bruixa Maduixa. És un llibre d’una col·lecció, la col·lecció de la Mireia. Té uns dibuixos i un paper que semblen antics.

M’agrada molt, està molt bé, em sentia molt bé quan me l’explicaven.

                                                                      – – – – – – – – –

Aquest és el conte i el resum de la conferència d’en Gil Costa :

IMG_4625-2

He triat aquest llibre perquè m’agrada, me´l va cagar el Tió. M’agrada buscar coses. Es titula: ¿Dónde está Wally? Els protagonistes són en Wally, la Wonda, en Wof, el mago Barbablanca i Odlaw. Cada pàgina té molts dibuixos, expliquen històries, és molt entretingut. El recomano a tothom.

                                                                       – – – – – – – – –

Aquest és el conte i el resum de la conferència de l’ Abril Diego :

IMG_4640-2

He triat aquest llibre perquè m’agrada molt. Me’l van comprar i és molt maco. Es titula: El foc i la pluja. Els seus protagonistes són el fill de la pluja, el fill del foc, la princesa i el rei. La filla del rei es vol casar, un dia el fill del foc i el fill de la pluja fan una cursa per decidir qui es casa amb la princesa. La cursa la guanya el fill de la pluja que apaga el foc. La princesa i el fill de la pluja es casen i sempre que hi ha foc al bosc corre a apagar-lo. Són enemics.

És un conte de l’Àfrica, és un conte tradicional i no se sap l’autor. Mirant i llegint aquest conte m’he sentit molt bé.

                                                                   – – – – – – – – – –

 Aquest és el conte i el resum de la conferència de la Berta Escobar :

IMG_4660-2

He triat aquest conte perquè m’agrada molt. Me’l va comprar el papa. Es titula: Els follets sabaters. Els seus protagonistes són el sabater, la dona del sabater i els follets. El sabater és molt pobre, només té un tros de pell, se’n va a dormir i el dia següent troba unes sabates noves, les va a vendre i amb els diners pot comprar més pell, que la deixa damunt la taula al vespre. L’ endemà torna a trobar les sabates fetes. Amb la seva dona decideixen descobrir el misteri i a la nit es queden dins de l’armari. Tenen una gran sorpresa quan veuen uns follets que treballen fins que tenen les sabates acabades. El dia següent decideixen agrair els favors rebuts i la dona els fa uns pantalons, una jaqueta i uns mitjons perquè no tinguin fred. A la nit els follets troben el seu regal, se’l posen, estan molt contents i decideixen buscar una altra casa on els necessitin més.

Mentre el papa em llegia el conte i jo preparava la conferència m’he sentit molt bé.

– – – – – – – – – –

 Aquest és el conte i el resum de la conferència d’en Bernat Fabregó :

IMG_4692-2

He triat aquest conte prequè m’agrada molt. Tinc aquest llibre perquè me’l van regalar per St. Jordi. Es titula:  Atrapats a la xarxa. És de la colla dels Murris. Els protagonistes són uns colla que són a la piscina i un diu d’anar al mar. Quan són a dins el mar troben dofins atrapats en una xarxa.

Després de llegir el conte em vaig sentir molt bé.

   – – – – – – – – – –

 Aquest és el conte i el resum de la conferència de la Júlia Serrallonga :

IMG_4694-2

He triat aquest conte perquè és el que m’agrada més i el trobo divertit. Els avis me’l van regalar per St. Jordi. Es titula:  La gran cursa de cargols. Els protagonistes són en Bob Esponja i en Gary. Resulta que els cargols fan una carrera i guanya el que menys s’espera tothom.

M’ha agradat molt.

   – – – – – – – – – –

 Aquest és el conte i el resum de la conferència de la Soraya Farrés :

IMG_4704-2

He triat aquest conte perquè m’agrada. Es titula: Les 7 cabretes i el llop. Me l’he llegit i me l’ha llegit la mama. Els protagonistes són la mare cabra, els 7 cabrits i el llop. El llop es vol menjar els cabrits i pensa com fer-ho per aconseguir-ho.

Després de llegir el conte em vaig sentir bé.

   – – – – – – – – – –

 Aquest és el conte i el resum de la conferència de la Desiré Filipe:

IMG_4721-2

He triat aquest llibre perquè m’agraden els ponis. Tinc aquest llibre perquè el Tió me’l va cagar. Es titula: El petit poni. El protagonista és un poni que surt a explorar el que hi ha al seu voltant. Fa una cursa amb un altre poni, corre molt, es cansa, torna a casa, beu aigua i després va a descansar.

Després de llegir el conte em vaig sentir molt bé.

 – – – – – – – – – –

 Aquest és el conte i el resum de la conferència de la Montse Font:

IMG_4773-2

He triat aquest conte perquè m’agrada molt. Es titula: L’arribada d’en Terri. Els protagonistes són en Pau i la Laia, els agradaria molt tenir un gos. Al llarg del conte van passant diferents situacions en les quals es pot veure com es van preparant per tenir un gos fins que arriba en Terri, el gos desitjat.

Quan he acabat de llegir el conte m’he sentit molt bé.

 – – – – – – – – – –

 Aquest és el conte i el resum de la conferència de la Bianca Ghiocel:

IMG_4783-2

He triat aquest conte que he anat a buscar al Bibliobús. Es titula: Princeses. Tracta de diferents nenes de diferents països que volen ser princeses, a una plana ens explica la història de la nena i a l’altra ens ensenya la nena amb el vestit de princesa. M’ha agradat molt.

Mentre me’l mirava i me’l llegia m’he sentit molt bé.

 – – – – – – – – – –

 Aquest és el conte i el resum de la conferència d’en Marc Gost:

IMG_5000-2

Aquest conte me’l van regalar per Sant Jordi. L’he triat perquè m’agrada la seva història. Es titula: Toy Story 2. Els seus protagonistes són en Perdigó, la Jessi i en Budi, unes joguines que quan els humans no les veuen tenen vida. Els passen moltes aventures i quan sembla que no hi haurà solució se’n surten molt bé.

Mentre me’l llegia i preparava per explicar-lo m’ho he passat molt bé.

 – – – – – – – – – –

 Aquest és el conte i el resum de la conferència d’en Pau Pratdesaba:

IMG_5008-2

He triat aquest conte perquè em va agradar molt i perquè jugo a futbol. Me’l va regalar un amic. Es titula: En Pau i la Laia. El partit de futbol. Els protagonistes són en Pau i els nens de la seva classe. Preparen un partit de futbol pel final de curs.

Quan me’l llegia m’ho he passat molt bé, tenia ganes de saber qui guanyaria.

Aquest conte diu que és important participar. Me’l va signar la Pilarín.

 – – – – – – – – – –

 Aquest és el conte i el resum de la conferència de l’Aina:

IMG_5011-2

He triat aquest llibre perquè és el meu primer llibre gruixut de lletra lligada, me’l van regalar pel meu aniversari. Es titula: La marmota espavilada. La protagonista és una marmota que li agradava molt llegir contes. Quan va arribar l’hivern en lloc de dormir va llegir molt i a la primavera volia explicar el que havia llegit a les altres marmotes però es va quedar adormida.

Mentre llegia el conte, per primera vegada , em va semblar que no l’acabaria. Ara quan l’he tornat a llegir no m’ha costat tant i m’ho he passat molt bé.

  – – – – – – – – – –

 Aquest és el conte i el resum de la conferència d’en Lluís:

IMG_5019-2

Tinc aquest conte perquè la mama va anar a escoltar una conferència de la Mercè Escardó, li va explicar, li va agradar i un dia vam anar a una llibreria i me’l va comprar. Parla de compartir i a mi m’agrada compartir. Es titula: Em feu un lloc? Els protagonistes són un llenyataire, una rateta, una granota, una llebre, una guineu, un porc senglar, un gos i un ós bru. El llenyataire perd una manyopla un dia d’hivern i la rateta la troba i …

Mentre el llegia m’he sentit bé i he pensat que a mi també m’agradaria que em fessin un lloc. Compartir és molt important

 – – – – – – – – – –

 

 

 

 

 

Una resposta a Conferències

  1. carla 4t diu:

    quina ma de llibres ara ja m’enracordo da tots

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà