LA PRIMAVERA de A.VIVALDI (Les quatre estacions)

200px-vivaldi1
El compositor: Antonio Vivaldi (Venècia, 4 de març de 1678 – Viena, 28 de juliol de 1741).

Violinista i compositor italià.

Ordenat de sacerdot (1703), fou nomenat mestre de violí del Seminario Musicale del Pio Ospedale della Pietà (1703-1740), institució pedagogicobenèfica per a noies òrfenes i un dels conservatoris venecians més cèlebres, on fou professor de violí i mestre de cor. Els seus cabells roigs li valgueren el sobrenom de Prete Rosso.El 1740 abandonà Venècia i es dirigí a Viena, on morí solitari. Va composar uns quatre-cents setanta concerts. Els més cèlebres són Les estacions, l’equilibri que obtingué entre el conjunt instrumental (i tutti) i els solistes (i soli) és perfecte, i se’n desprenen una gràcia i una naturalitat extraordinàries. Els instruments hi són utilitzats amb un gran virtuosisme. Concebé la major part de les seves obres per al conjunt instrumental de l’Ospedale della Pietà.

Ara podeu veure dos videos, en un veiem la música amb dibuixos, i en l’altre fixeu-vos com els músics interpreten aquesta música:

I pels més treballadors aquí teniu unes activitats:

2 thoughts on “LA PRIMAVERA de A.VIVALDI (Les quatre estacions)

  1. meritxell

    Assun ma agradat molt aquest jclick a sigut molt divertit adeu Assun fins dimarts.

  2. ASSUMPCIO CORNELLA MEDRANO Post author

    M’alegro que t’ho hagis passat bé!!! Bones vacances guapa! Ens veiem a la tornada!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *