TOCATS PER L’OBC. Música per als Reials Focs d’Artifici “Fireworks”

RoyalFireworksEl Rei Jordi II d’Anglaterra va encarregar a J.F. Haendel aquesta música, per celebrar el final d’una guerra. La festa va tenir lloc el 27 d’abril de 1749.

Els músics van ser situats en un edifici especialment construït per a l’ocasió. Els focs artificials no van resultar tan espectaculars com la música ja que l’enorme construcció de fusta va començar a cremar.

La composició ja havia estat interpretada públicament sis dies abans, el 21 d’abril, en un assaig general públic en els jardins Vauxhall amb gran èxit: van acudir més de dotze mil persones, causant un embús de carruatges sobre el pont de Londres que va durar tres hores.

En aquesta Línia del temps podeu veure la data de Naixement del compositor, un vídeo d’una representació de la peça, i un altre vídeo d’una altra música, que segur que coneixeu, i que també es titula “Fireworks”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *