L’escola va a l’AUDITORI EDUARD TOLDRÀ

Durant el 1r trimestre els alumnes d’Educació Primària han anat a l’Auditori Eduard Toldrà.

Els de Cicle Inicial van anar a veure l’espectacle PER UN INSTANT a càrrec Xirriquiteula Teatre & La Tresca. Per un instant… en Jordi, en Toni i en Claudi ens mostren els seus records, els seus somnis, les seves dèries i, sobretot, les seves cançons.” Xirriquiteula Teatre

[youtube]http://youtu.be/7b8pbmhjuKI[/youtube]

Cicle Mitjà i Cicle Superior van a veure HISTÒRIES DE JAZZ  a càrrec del Quintet Harpo’s Band. Els va agradar moltíssim quan van veure els instruments i com sonaven.

El Quintet estava format per un piano, una bateria , un contrabaix, una trompeta i un saxofon.

Els més petits de l’escola també aniran a l’Auditori, però ho faran al mes de març. L’espectacle que aniran a veure és RIMES I CANÇONETES.

13 de febrer del 2012: Anna Roig, cantautora

Anna Roig, la cantant del grup Anna Roig i L’ombre de Ton Chien va visitar els alumnes de 5è i 6è i els grups A4 i A5. La visita va sorgir de l’interès dels alumnes de 6è per conèixer qui és l’autora d’aquelles cançons que varen sonar d’ambient a l’hora d’entrar a l’escola. Ens posem en contacte amb ella. Accedeix a fer-nos la visita. Entre tots elaborem unes preguntes de temes que ens agradaria saber de la seva carrera musical.

Som-hi, engrescats i emocionats donem la benvinguda a l’Anna, tot seguit i després de donar-li la benvinguda comença la ronda de preguntes a les que ella molt gustosament respon. Tots plegats i ajudada del teclat de la classe cantem juntament amb ella la cançó “El Bigoti vermell” i “la Senyora tímida”.

Els de 5è també van  saludar-la i aprofiten per fer-li unes quantes preguntes més.

Finalment i per acabar la visita se l’obsequia amb un record de l’escola. Els alumnes li demanen un autògraf i ella de molt bon grat els hi dedica.

Gràcies Anna!!

 

El Simó Busquets ens visita el 27 de gener del 2012

Els alumnes de 3r i A2 van rebre la visita del músic d’Instruments de Música Tradicional, el Simó Busquets.

Quan els nens i nenes van arribar a l’aula de música tot era apunt. Els instruments  amagats per no ser vistos i així el Simó els anava sorprenent mentre els presentava: nom, origen, de què està fet, com sona …

Entre els molts instruments d’arreu del món s’hi podien veure els instruments populars de Catalunya: la gralla, el sac de gemecs, el flabiol i el tamborí.

Ara només cal que els vagin a veure en directe aprofitant qualsevol celebració que hi hagi (diades castelleres, festes majors …).

Hi van haver dues nenes vinculades amb Etiòpia que va voler portar instruments del país.

Santa Cecília-2011

Un any més, el dia de Santa Cecília  (22 de novembre) els alumnes de 4rt i els dels Grups Reduïts A-3 i A4 que fan música amb el curs de primària varen anar al Conservatori – Escola de Música Mestre Montserrat.

La visita constava d’un itinerari per espais del centre on els nostres alumnes podien escoltar breus audicions de diferents famílies d’instruments (vent – percussió – corda) així com veure i escoltar una mostra d’instruments relacionats amb la música popular (gralla, sac de gemecs, flabiol i tamborí …)

En alguns dels grups hi tocaven alumnes de l’escola (Laia i Paulo) i també ex-alumnes