La generació actual de joves es defineix com la “generació selfie” ja que el fet de fer-se “selfies” és habitual en ells i forma una part important de la seva identitat que comparteixen en les xarxes socials. Poder-se fer una selfie de manera autònoma pot ser un gran repte per alguns alumnes.

Per aquest motiu a l’Escola d’educació especial l’Arboç s’han plantejat el fer-se selfies per treballar els següents objectius:

  • Ser conscients i entendre què és una selfie.
  • Ser conscients i saber què es vol retratar.
  • Ser autònoms en l’acció, en el moment de fer-se la selfie.
  • Ser autònoms en l’acció i en la decisió del moment en fer el retrat.

Els alumnes de l’escola, per les seves característiques físiques, son usuaris de sistemes augmentatius i alternatius de la comunicació, per aquest motiu ha calgut emprat diversos ajuts tècnics per poder fer les imatges: una tauleta, un braç articulat, un suport per a tauleta, un pulsador bluetooth (ISWITCH) i un comandament del pal de selfie adaptat (veieu el tutorial per adaptar el pal selifie).

D’aquesta manera han pogut fer moltes activitats en les quals les fotografies han entrat en joc: per carnaval, durant la visita dels bombers, en alguns moments del dia a dia… i també han buscat ocasions per interactuar amb les imatges que han capturat els alumnes.

Veieu tot el que s’ha fet en aquesta presentació: