Aquest projecte té l’objectiu d’afavorir la participació d’alumnes amb barreres en tasques de responsabilitat de l’escola. La realitat augmentada ofereix la possibilitat d’associar un vídeo a una imatge, facilitant així la comprensió d’una tasca determinada. En aquest cas, la realitat augmentada de l’app “Thinglink” enriqueix un projecte de “Repartir papers importants” proporcionant informació del context escolar.
L’experiència amb l’ús de l’aplicació “Thinglink” s’enmarca en un projecte de la USEE de l’Escola Jaume I de la Sénia. L’experiència l’ha desenvolupat la tutora de l’aula Anna Prades i parteix de la necessitat de millorar l’autonomia personal i social dels alumnes que reben atenció de les professionals de la USEE. Es va observar la necessitat que algú s’encarregués de repartir papers d’informació per a l’alumnat del centre i els alumnes de la USEE eren els millors candidats.
En un primer moment, els alumnes s’havien d’orientar dins el centre per això vam elaborar un plànol. La varietat de cursos i nivells (3 linies) amb la seva nomenclatura numèrica creaven confusió, per això atenent als principis del DUA vam introduir altres formes de representació: imatges.
Vam demanar la participació de tot el claustre, cada classe havia d’escollir una imatge que el representés. Els alumnes van fer les fotos, van imprimir-les, enganxar-les….Tot el projecte s’ha elaborat amb la tauleta. Van decidir organitzar l’escola en 3 pisos: el pis de dalt, el pis del mig i el pis de baix.
El segon pas va ser organitzar els papers d’informació. Els alumnes havien de comptar-los i classificar-los. A l’hora de repartir-los també utilitzen unes safates especials, amb tres compartiments. Finalment, vam associar un vídeo de presentació de cada classe a la imatge del plànol. D’aquesta manera podem mirar a quina classe anirem i quina mestra tutora ens trobarem. El muntatge amb l’app “Thinglink” l’han elaborat els mateixos alumnes.
Aquesta experiència ha sigut molt positiva pels alumnes de la USEE. El fet de realitzar i participar en totes les fases del projecte (elaboració del plànol, gravació de vídeos, muntatge del “thinglink”) ha reforçat la seva autoestima. Ha millorat la seva autonomia en els desplaçaments al centre. Finalitzarem aquest projecte amb l’objectiu que qualsevol alumne de l’escola pugui repartir papers importants, aquests alumnes amb més barreres ensenyaran com fer-ho.
El Thinglink de projecte “Repartim papers importants” està publicat a la pàgina web de l’escola:
https://sites.google.com/site/jaumeilasenia/coneix-les-nostres-classes
App utilitzada
Deixa un comentari