Les emocions moltes vegades no es tracten a l’aula i en canvi tenen un paper importantíssim en els aprenentatges tant per la seva influència positiva com negativa.

Per aquest motiu els alumnes de la UTE Can Vila han aprofitat les tauletes per reflectir el treball sobre emocions que fan cada dia a l’aula. Els sis alumnes escolaritzats en aquesta unitat tenen dificultats en gestionar les emocions i les relacions amb els altres. Per aquest motiu, el grup dedica cada matí la primera estona en arribar, a explicar com ha anat el dia anterior, si ha passat alguna cosa rellevant, com s’han sentit, etc. Tothom parla, i a més, s’aprofita aquesta estona per organitzar el dia i planificar les activitats que es duran a terme.

Aquesta activitat ajuda als educadors, a detectar com venen els nois, si estan més o menys nerviosos o baixos de moral. Depenent del que es detecta s’organitza el matí d’una manera o d’una altra, així si algú ho requereix, també s’aprofita el temps per fer la tutoria individual. Els alumnes comparteixen entre ells les pròpies emocions, es treballa el torn de paraula, el respecte pels altres i moltes vegades es poden ajudar amb consells dels companys o dels educadors. S’ha aprofitat l’app Tellagami per fer aquesta activitat explicant que fem o com ens sentim.

App utilitzada

tellagami1