pic collageSistema Operatiu: iOS 6.0 o posterior, Android
Idioma: Castellà, anglès, francès i altres
Etapa educativa: A partir d’Educació infantil
Preu: Gratuïta

 

Descripció: Aquesta aplicació permet crear fàcilment collages amb fotografies afegint adhesius divertits, text amb diferents fonts impactants, marcs…

En accedir a l’eina, al mig de la pantalla ens apareix un missatge on ens indiquen que cal prémer a la pantalla per iniciar un collage. Prement novament s’obre un menú amb diverses opcions que ens permeten afegir imatges fent fotografies amb la càmera, accedint a la nostra galeria, cercar fotos al web, afegir text o adhesius.

Les imatges que incorporem es poden editar i canviar de posició de forma individual. Clicant dos cops sobre la foto accedirem a diverses possibilitats: editar-la (ajustar la brillantor, afegir efectes, focalitzar en una part difuminant la resta i inclús dibuixar a sobre), afegir-hi un marc, retallar-la, utilitzar-la com a fons del collage o copiar-la. Disposem d’una varietat de plantilles i de fons per utilitzar en el nostre collage que es poden modificar en qualsevol moment. En acabar la feina, podem guardar-la a la galeria de la tauleta o bé compartir-la a través de xarxes socials (Facebook, Twitter o Tumblr) o enviar-la per correu electrònic.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Wk43h-56k5o[/youtube]

Adequació pedagògica i possibilitats d’ús:

La versatilitat de l’eina permet utilitzar-la en diferents situacions d’aprenentatge, amb objectius diversos i nivells de dificultat variats, fomentant la creativitat dels alumnes i obrint possibilitats per afavorir la comunicació i el llenguatge.

Permet deixar constància d’esdeveniments, notícies o tasques realitzades a l’escola de forma ràpida i senzilla. Documentar activitats o vivències del alumne amb el grup classe o inclús amb la família pot facilitar la comunicació família-escola i crear espais de conversa significatius per l’alumne.

Pot significar una eina de planificació, creant una agenda senzilla que reculli les activitats més rellevants del dia o les tasques a realitzar o…

Les possibilitats de treballar aspectes emocionals i la seva expressió, vocabulari de diversos temes, crear diccionaris visuals, realitzar cartells o murals relacionats amb els projectes d’aula… animen a utilitzar l’app.

Aspectes destacables:

  • No cal registrar-se per utilitzar-la.
  • La interfície és agradable i clara
  • S’accedeix fàcilment a les diverses funcionalitats i el seu ús és molt intuïtiu
  • Permet rotar, canviar la mida i moure les imatges amb gestos fàcils
  • És senzill retallar àrees de les imatges resseguint el contorn
  • Permet desactivar les opcions de cercar imatges al web o la difusió a través de xarxes socials

Experiències realitzades amb aquesta app:

Utilitzant ajuts visuals