Lucrècia morta, de Damià Campeny

Sextus Tarquinius, stricto gladio, ad dormientem Lucretiam uenit sinistraque manu mulieris pectore oppresso “Tace, Lucretia,” inquit; “Sex. Tarquinius sum; ferrum in manu est; moriere, si emiseris uocem”.

Tit Livi, 1, 58, 2

Lucrècia morta, de Damià Campeny

La llegenda de la mort de Lucrècia, que marca el pas de la Monarquia a la República a l’antiga Roma, ha estat representada força vegades per pintors i escultors. L’exemple que veieu, avui al MNAC, de l’escultor neoclàssic Damià Campeny, és una de les representacions més reeixides.

Traduïu el text de dalt i cerqueu una imatge que representi la llegenda. Comenteu la imatge i els motius iconogràfics del mite que s’hi vegin representats. Envieu el document a fbaldovi@xtec.cat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *