Música, Museu, Muses…

Musae (-arum, f. pl.) sunt deae Graecae, filiae Mnemosynes (Memoriae) et Dios, quae poeticae et musicae ceterisque artium liberalium disciplinis praesunt: quare frequentissime eas invocant poetae, e.g. Virgilius in initio IV. Eclogae : “Sicelides Musae, paulo maiora canamus…”

In Monte Parnasso deae habitant. Musae choreas agunt ducente Apolline citharoedo.

Sunt novem musae:

1.-Iniciació: A partir de la informació que et donem sobre les Muses, envia un fitxer en què aparegui, ordenadament, el nom de les muses i les seves característiques. Pots fer una cerca per internet per obtenir més informació (Pista: el portal Labyrinthus d’en Sebastià Giralt allotjat a la XTEC)

frise_muses.jpg

Museu del Louvre, El sarcòfag de les Muses, marbre blanc, al. 0.615 m, amp. 2.050 m, època romana, vers el 150 d.C. Obra trobada prop de Roma a principis del segle XVIII.

2.- Ampliació: Si ets un bon “retisnauta”, no et costarà pas gaire trobar informació sobre altres sarcòfags semblants al de dalt. Envia imatges i la informació que trobis. (Pista: Tarraco et Carthago Nova aut Murcia

3.- Mestratge: Si fas aquesta activitat, tindràs una qualificació cum laude. Entra a la web de l’Institut d’Estudis Catalans i a la secció Corpus, troba 5 textos de 5 autors diferents en què aparegui el mot “musa/es”. Cal que diguis l’autor, el text i el context en què es troba la cita. (Pista: http://pdl.iec.es/ la segona icona començant per la dreta).

Important: Numera les tres activitats i no oblidis consignar el teu nom i cognoms al final de la tasca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *