Dia internacional de la dona i la nena a la ciència

Aquesta setmana hem celebrat el dia Internacional de la dona i la nena a la ciència i el dijous vam tenir la sort de rebre la visita d’una mare científica, la Gemma Montemar. És la mare de l’Alexia de 1r i l’Aritz de 4t.

La Gemma ens va explicar el funcionament de l’ull i ens va formular unes quantes preguntes: perquè veiem el cel blau? I a vegades vermell..? Què passa quan ha plogut i comença a sortir el sol? Perquè veiem les estrelles en forma d’estrella si en realitat són boles de foc?

A més de fer-nos una explicació molt  detallada i clara de cada pregunta, vam veure a través d’un experiment com barrejant aigua i sabó i projectant llum blanca, aquell líquid el vèiem blau. El sol emet llum blanca, que conté tots els colors que existeixen, és la suma de totes les longituds d’ona que formen tots els colors. Quan aquesta llum blanca que surt del sol arriba a l’atmosfera, es troba amb moltes partícules que tenen una mida i temperatura concreta i el color que més es dispersa és el color blau. 

Podeu veure més imatges clicant a la foto.

 

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *