Famílies de P5!

Aquesta setmana hem anat d’excursió al Parc Mediambiental de Gualba!

Quan vam arribar a allà vam haver de resoldre un seguit de proves per tal de trobar un tresor! Després vam dinar i quan ja tornàvem a tenir energia, vam tenir temps lliure per jugar!

Ens ho vam passar molt i molt bé!

A continuació us adjuntem les imatges d’aquest dia tan especial!

FRIDA KAHLO

 

ALMA THOMAS

FEM L’OBRA DE LES SET CABRETES A P5

Famílies de P5!

Com ja sabeu, el conte que hem estat treballant aquest trimestre ha estat el de Les set cabretes. Al llarg de tots aquests dies hem anat fent propostes i activitats relacionades amb el conte per tal d’aprofundir en el seu treball. Una d’elles, i segurament la que més els ha agradat a tots ells, ha estat fer L’OBRA DE TEATRE DEL CONTE!

A continuació us deixem els vídeos de cada grup. Quins grans actors i actrius que tenim a P5!

Gràcies de nou famílies per ajudar-nos, col·laborar i engrescar-vos d’aquesta manera davant de qualsevol proposta que us demanem!

FRIDA KAHLO

ALMA THOMAS

Joc al pati

El pati és un espai de joc i esbarjo. Però, no només és una estona de lleure i gresca; és un espai de llibertat on aprenen a organitzar-se, a prendre decisions, a ser creatius i a anar superant reptes i conflictes. Un lloc significatiu, privilegiat i amb un munt de possibilitats.

P3- ANNES

P3- BOLUMARS

A P5 fem racons de l’hivern!

Aquesta setmana els proposem uns racons ben diferents del què estan acostumats a fer. Aquests estaven formats per diverses propostes relacionades amb l’hivern, on els infants es podien moure lliurement en funció dels seus interessos i necessitats.

Les propostes constaven en:

  • Pintar mandales de l’hivern amb aquarel·les
  • Amb lupes trobar la parella
  • Creació lliure de mandales
  • Imitar el patró amb els bastonets de les orelles
  • Una proposta escrita on havien d’escriure les lletres que han desaparegut.

A continuació us deixem una petita mostra en imatges del què han estat fent.

FRIDA KAHLO

ALMA THOMAS

Les Annes i les Bolumars visiten la granja de Can Mas!

Ha estat un dia molt intens i complert!

En arribar i després d’un bon esmorzar, comencem la visita a la granja. Comencem per veure els petits pollets i aneguets. Quina sorpresa hem tingut quan un ou s’ha començat a trencar i hem tingut l’oportunitat de veure, en directe, com naixia un pollet…

Continuem pel corral de les gallines i els conills. Els observem, els toquem i ajudem a donar-los el menjar. Tota una experiència.

Anem a les corts dels porquets i després a visitar l’Elvis, el pony de la granja!. Quina super experiència hem tingut al poder-lo muntar.

Tot seguit anem al camp de naps i omplim un cabàs de fulles per portar-li a les vaques. S’ho han menjat tot. veiem com munyen a la vaca Tona i coneixem a la seva cria, un petit vedellet que només té 15 dies.

Acabem la visita a la granja entrant al tancat on estan les cabretes i les ovelles.

Després de tanta feina, ens hem guanyat un bon dinar. Omplim la panxa, descansem, juguem i agafem forces per completar el dia amb un passeig pels camps en el remolc del tractor.

No ens hem deixat res…. Ha estat un dia a la granja genial i difícil d’oblidar. Ben segur que tots i totes voldrem repetir.

P3A: ANNES

P3B: BOLUMARS

P5 JUGUEM A JOCS DE TAULA

Els nens i les nenes de p5 cada cop gaudeixen més dels jocs de taula.

Els encanta aprendre jocs nous i a poc a poc van interioritzant i respectant les normes del joc.

Normalment aprofitem les sessions de racons, per anar-los introduint,  ja que en grup reduït i amb un adult és molt més senzill que a poc a poc vagin entenent les dinàmiques i les instruccions a seguir.

Aquest cop vam crear uns racons únicament de jocs de taula. N’hi havia que eren cooperatius; on guanyen o perden tots i d’altres on hi ha un únic guanyador.

Jocs que vam proposar:

BATA-WAF: joc on guanya qui aconsegueix més cartes. Qui li surt el número més gran es queda les cartes.

DOBBLE: Joc de concentració, cal buscar la peça repetida en forma i/o color i ser més ràpid que els contrincants.

HALLI GALLI: Qui li surt la carta amb 5 fruites guanya i prem primer el timbre.

EQUILIBRI- CARGOL: Tirar el dau i anar posant les peces formant la closca del cargol sense que caigui. Guanya el cargol o guanyen els jugadors.

LITTLE COLLECT: Cal aconseguir omplir el taulell amb els pèsols, les pastanagues i els conills abans que el contrincant.

LITLLE COOPERATION: Ajudar que els animals vagin a l’iglú abans que el pont es desmunti. Guanyen o perden tots.

HOP!HOP!HOP! Jocs cooperatiu en què els animals, la pagesa i el gos han d’arribar a l’estable abans que el vent faci caure un pont. Semblant al Little Cooperation però més complet i amb més regles.

EL FRUITER: Joc cooperatiu en que els 4 jugadors han d’aconseguir recollir totes les fruites abans que el corb se les mengi.

BIRD RACE: Quin serà l’ocell que arribarà abans? Cal tirar els daus i fer-los avançar en funció del color i el nombre de caselles.

FRIDA KAHLO

ALMA THOMAS