Educacio familiar

Programa d’habilitats  familiars

Aquest programa esta pensat per nens i nenes amb poques habilitats i excessiva dependència materna/paterna. Explica pas a pas  com espavilar el nen. En principi per a criatures de 3 a 8 anys.
Tot el que s’explica ha estat realitzat i amb bon resultat.
1.-Vestir-se i desvestir-se .
2.-A taula
3.-Ajudar a la cuina
4.-Ajudar a casa: la neteja.  Mantenir neta l’aula.

ratlla-de-ceramiques

FUNDACIÓ ALÍCIA : Educació dels hàbits

*
Un dels objectius de l’educació familiar son la creació de bons hàbits alimentaris. Aquestos afecten a la bona salut, a la convivència diària, formen part de la independència dels nens… la Fundació Alícia ha elaborat un informe sobre els problemes alimentaris dels escolars a Catalunya.
*
Aquesta fundació, dirigida i assessorada pel Dr. Valentí Fuster, cardiòleg i Ferran Adrià, conegut cuiner del Bulli, es un lloc d’investigació de la cuina quotidiana per a malalts .
*
Treballa temes tals com : la manca d’insalivació als malalts de càncer, la diabetis, la fenilcetonuria pre-natal i per descomptat els hàbits saludables als nostres infants en edat escolar.Vegeu receptes i consells.

*
http://sites.google.com/site/estanyweb/e…

*www.alicia.cat

ratlla-de-fulles

LLUITA DE DUES DONES PER LES SEVES FILLES AMB DISCAPACITAT

Supermares al límit

Els progenitors de discapacitats paguen sovint amb problemes de salut el sobreesforç que els exigeix atendre els seus fills i batallar amb les administracions per unes ajudes insuficients

El Periodico,  7 de novembre del 2010
FIDEL MASREAL
BARCELONA
llegir sencer

palet-dorelles

EDUCACIO FAMILIAR DE LES NENES ISLÀMIQUES
L’educació familiar de moltes d’elles és espantosa, en raó de la seva manca de valor.
 • Els nens varons de la casa han de menjar més que elles. Alguna s’ha estat marejant a classe últimament, degut a la crisi, al Ramadà i sobretot a la mentalitat de les famílies. Com deien els nostres avis: si no hi ha combustible, la maquina no tira. Perquè les nenes han de tirar igual que els nens amb menys combustible?
 • cantant-en-bereberNo tenen tots els llibres de text i per tant suspenen més. Estan mes motivades que els seus col.legues  masculins però la família no les veu igual i no gasta en llibres. Es evident: la pobresa és cosa de dones, sobretot si son islàmiques. Son i seran pobres, al pas que anem.
 • No fan la majoria de visites culturals : Perquè costen diners i la família en te pocs ;   perquè , per a una nena no val la pena gastar-se les  peles i perquè el contacte amb el mon occidental els fa paor. En resum, la seva formació està a la meitat de les altres. I de la cultura bàsica en  depèn  la formació professional. Però és que d’aquesta  es va a la pobresa o la riquesa : tenir un bon ofici o  no tenir-ne cap és fonamental.
 • A moltes no les deixen tractar obertament amb les nenes de la seva classe no islàmiques.
 • Així que  mal alimentades , pobres per a sempre i excloses de la societat  es el model familiar que alguns pares els agrada més.Tingueu ho en compte a l’hora de reunir-se amb els pares.
 • PEQUE NO FEM UNA DISCRIMINACIÓ POSITIVA d’elles EN FORMA DE CONTROL I PORTEM UN LLISTAT SOBRE :
 • SEMBLA QUE VAN SUFICIENTMENT ALIMENTADES?
 • TENEN TOTS ELS LLIBRES? QUÈ HAN SUSPÈS I PERQUÈ?
 • FAN VISITES CULTURALS? A QUANTES HAN FALTAT I PERQUÈ?
 • ES RELACIONEN AMB ALTRES NENS I NENES NO ISLÀMICS normalment?
 • … i després de fer el resum i reflexió , si cal , avisem a l’assistent social i a L’EAP:  estan en risc de fracàs escolar i social,  i cal intervenir.
 • Si nosaltres no donem l’alarma ningú ho farà. ¿Son carn de canó o estem permeten que s’hi encaminin, per desídia ? si s’ha aconseguit que no s’operin del clítoris ( es un dir!) podem aconseguir el que volem. PRIMER DE TOT FABRIQUEM LES PROVES I APORTEM EVIDENCIES.ES MOLT FÀCIL.

ratlla-de-fulles

RELACIONS SEXUALS ENTRE ADOLESCENTS
CARTES DELS LECTORS: EL PERIODICO 3-3-2010
Sexo precoz
Ana Coronado. Barcelona
La sociedad impone la sexualidad a los niños y jóvenes antes de estar preparados para afrontarla, con consecuencias personales y sociales. Desde la infancia hay objetos que influyen en ello: las muñecas Bratz y el logo de Playboy son un ejemplo de cómo se introduce este concepto en los juegos. En las redes sociales se intercambia pornografía infantil, ya que las imágenes colgadas por algunas adolescentes promocionan la pederastia.
Un informe del Ministerio del Interior del Reino Unido dice: «Las mujeres son veneradas y recompensadas por sus atributos físicos y se ven presionadas a imitar estereotipos de sexo desde pequeñas si quieren ser populares entre los hombres». Esto comporta consecuencias graves, desde anorexia hasta depresiones. Una encuesta reciente muestra que, para muchos jóvenes, la violencia es habitual en las relaciones. Y añade que, entre los 13 y 17 años, una de cada tres adolescentes comete actos sexuales no consentidos, y una de cada cuatro sufre violencia física

**************


Condemnats a indemnitzar el seu fill que es va cremar amb petards

Els magistrats també culpen el policia amic que li va facilitar l’explosiu El Suprem imposa una compensació de 84.625 euros als pares per no vigilar-lo.

Dissabte, 20 de març del 2010 , EL PERIÓDICO

La culpa sempre la tenen els demés. No està mal que s’analitzi el proces de responsabilitats i culpes com ha anat… el control dels fills es un dels temes importants  d’educació  familiar ; però la pròpia víctima no deixa d’estar exempta de  manca de responsabilitat…

.

Deixa un comentari