ABANS FAREM…

Els dies previs al Carnaval per introduir aspectes importants d’aquesta festa, treballarem una sèrie d’activitats amb la PDI.

APRENEM EL POEMA “FESTA DE DISFRESSES”

En primer lloc, els presentarem el poema Festa de disfresses a tot el grup a l’hora. El mostrarem a través de la PDI.  Treballarem el vocabulari referit a tipus de disfresses, parlarem de qui és el senyor Carnestoltes, etc., en definitiva, farem un petit treball de comprensió i expressió del poema.

imatge poema disfressesEns fixarem amb més atenció en les paraules que tenen relació amb disfresses: bruixes, pallassos, papallones i flors. Ja que aquestes paraules farem una activitat de lectura i escriptura, i també de dibuix. Tot a la PDI, amb el programa Open-Sankoré.

ESCRIVIM I DIBUIXEM A LA PDI

La següent activitat la realitzarem en petit grup, de quatre o cinc alumnes. Hauran de completar quatre imatges, dibuixant la part que els falta. Aquests mots formen part del poema anterior. Hi haurà una bruixa, una papallona, un pallasso i una flor que acabaran de dibuixar amb el llapis i el color que hi ha la barra d’eines d’aquest programa. Al costat de les imatges els posarem les inicials de cada una de les paraules que es corresponen amb els dibuixos. Hauran d’acabar d’escriure les paraules tot clicant a sobre, d’aquesta manera apareix el quadre de text. Després clicarem sobre la icona del teclat que apareix a la barra d’eines. I, finalment, relacionaran cada paraula amb la seva imatge. Per moure-les, utilitzaran la mà que hi ha també a la barra d’estris de l’Open-Sankoré. L’activitat seria així (s’ha de clicar on diu FEINA CARNAVAL):

FEINA CARNAVAL

JUGUEM AL FLIPBOOK A LA PDI

La tercera activitat també amb la PDI la faran en petit grup, de quatre alumnes i de forma autònoma. El joc Flipbook el trobem a l’edu 365. És un joc per crear personatges disfressats. El gràfic del programa representa un llibre amb les imatges dels personatges dividides en tres espais: cap, cos amb braços i cames. En accedir al programa, han de tocar la pestanya que es troba a la dreta de cada part per anar canviant les parts del cos, així podran gaudir de les pròpies creacions.

flipbook

http://www.edu365.cat/infantil/jocs/flipbook.swf (enllaç joc)

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *