En Jimmy no deixa copiar en Ricard

Resum del conflicte

En Ricard va molt peix en anglès: per això a l’hora del control parcial, he fet tots els possibles per seure al costat d’en Jimmy (que és fill de mare anglesa). En Ricard ha passat l’estona estirant el coll, fent sorollets per captar l’atenció d’en Jimmy, cridant-lo fluixet, llençant-li paperets… però en Jimmy no li ha passat una sola resposta, al contrari, li ha llençat un parell de males mirades per veure si el deixava en pau.

En acabar el control tothom feia comentaris sobre les preguntes: que si el profe s’ha passat, que si no hi havia temps, que què caram s’havia de fer a la tercera… En Ricard ha dit a tothom qui ha volgut sentir que ell suspendrà segur i tot per culpa d’en cregut d’en Jimmy, que juga amb avantatge i no es digna a ajudar els companys. Quin egoista!

El dia que el professor dóna els resultats, en Jimmy té un excel·lent i únicament sis persones més de la classe han aprovat justet. La resta han de recuperar fent un treball bastant extens i una segona prova. Les teories d’en Ricard prenen força: això és una injustícia, no tothom té una mare anglesa, està bé que els “empollons” de la classe aprovin, però en Jimmy que no ha de treballar gens? I a sobre s’ho creu! No fa res pels companys…

En tornar dels descans a la cadira d’en Jimmy hi diu en retolador negre i lletres grosses “BAD BOY”. Mentre tothom riu, en Jimmy se’n va a buscar la tutora i li diu que no pensa seure en aquella cadira. La tutora entra a la classe i vol saber qui ho ha fet, diu que el mobiliari no es pot guixar, que sancionarà tothom si no surt el culpable… És evident que ha estat en Ricard, però és un noi molt divertit i simpàtic, un bon company, i ningú no està disposat a delatar-lo. És ell mateix qui, finalment confessa. Llavors la tutora li diu que netegi immediatament la guixada i que si en Jimmy ho accepta, busquin mediadors i solucionin per ells mateixos el problema. El Jimmy no hi vol anar a mediació, ell no ha fet res, només faltaria!

La versió del Jimmy

Ja n’estic fart! Tothom em té enveja perquè parlo l’anglès perfectament. Si la meva mare és anglesa millor per a mi! Jo trec força bones notes i estudio molt a les altres assignatures. Si em passés el dia fent gracietes com en Ricard segur que suspendria com ell. Però n’hi ha que pensen que estudiar és una estupidesa, i per culpa seva hi ha dies que perdem el temps. Fora de l’institut faig alemany, o sigui que també he d’estudiar idiomes i no em queixo pas. Per culpa del Ricard ningú no em pot veure i em temo que, a partir d’ara, els companys em faran la vida impossible. Avui, quan la tutora ha preguntat qui m’havia guixat la cadira l’han encobert i és que en Ricard cau bé a tothom. No em perdona que no el deixés copiar, però és tan poc dissimulat que em feia pànic que ens enxampessin a tots dos.

La versió del Ricard

Jo no estudio si no és imprescindible. Per ara vaig passant de curs, o sigui que no em va tant malament i a casa no es queixen. Tinc clar que, mentre vaig aprovant, no em penso amargar la vida fent colzes. Jo vinc al institut a passar-m’ho bé i alligar tant com pugui. Hi ha gent molt maca a la classe i profes molt enrotllats. No suporto els tibats com en Jimmy, que sempre fan tot els que els manen, seuen al davant de la classe, fan la pilota als profes… no m’estranya que no tingui cap amic. No sap que és la solidaritat: en canvi, jo he preferit acceptar que la broma (tothom s’ha partit el pit de riure!) l’he feta jo per evitar que sancionin a tota la classe. Fins ara no m’havien cridat mai l’atenció i no vull imaginar què passarà si m’envien una falta a casa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *