ALUMNES CLASSIFICATS PER LA 2ª FASE DEL “FEM MATEMÀTIQUES 2008”

7 alumnes han estat seleccionats per a participar en la 2ª fase comarcal del  “FEM MATEMÀTIQUES 2008” que tindrà lloc el proper 19 d’abril a l’IES Angeleta Ferrer de St. Cugat del Vallès:

Alumnes de 1r d’ESO: Eila Montané, Júlia Olivé, Eulàlia Sánchez i Anna Casals.

Alumnes de 2n d’ESO:Marc Sanz, David Algar i Martí Ducet.

ENHORABONA A TOTES I TOTS ! 

PROBLEMES A L’ESPRINT

El passat 26 de febrer, TOTS els alumnes de l’IES VILAMAJOR, de les 9 a les 10.30h , van passar una bona estona activant el seu cervell al màxim participant  en una activitat “on line” de matemàtiques  anomenada “PROBLEMES A L’ESPRINT”  que està adreçada a tots els alumnes de 1r cicle d’ESO de Catalunya.

Es tracta d’una activitat organitzada amb el suport del Departament d’Educació  que consisteix en la resolució, entre tots, de 12 problemes. L’objectiu és potenciar el raonament matemàtic a través de la resolució de problemes.

La denominació de “a l’esprint” prové del fet que el centre guanyador és el primer que envia totes les solucions correctes a les qüestions de matemàtiques que es plantegen.

L’activitat també té aspectes de “relleus” perquè cal una tasca de col·laboració entre els diversos membres de l’equip, que s’han de passar informació de l’un a l’altre.

PARTICIPACIÓ EN LA 1ª FASE DEL “FEM MATEMÀTIQUES 2008”

Alumnes voluntaris de 1r i 2n d’ESO de l’IES VILAMAJOR  van participar a la 1ª fase del “FEM MATEMÀTIQUES 2008” durant el passat mes de gener:

Alumnes de 1r d’ESO: Guillem Icart, Albert Montasell, Alba Vicente, Meritxell Ortiz, Anna Casals,Oriol Punyed, Eila Montané, Júlia Olivé, Dani Garcia, Marina Fernández, Caterina Fradera, Laura Almansa, Emma Vidal, Laia Esquius, Georgina Pinós, Judith Punyed i Eulàlia Sánchez.

Alumnes de 2n d’ESO: Andrea Marchan, Joan Prim, Gerard Bassa, Àlvaro Piera, Àlvaro Fernández, Marta Corts, Martí Ducet, Marc Sanz i David Algar.

  ELS PROFESSORS I PROFESSORES DE L’IES ESTEM MOLT SATISFETS DE LA FEINA QUE TOTS I TOTES HEU FET !

 

El FEM MATEMÀTIQUES és un concurs que té la finalitat de contribuir a desenvolupar la competència matemàtica.

Es tracta d’una activitat organitzada anualment per la FEEMCAT (Federació d’ensenyants de matemàtiques de Catalunya) amb el suport del Departament d’Educació. Està dirigida a tots els alumnes de sisè de Primària i primer i segon d’ESO dels centres escolars de Catalunya. S’organitza en forma de concurs i es desenvolupa en tres fases.

  • Primera fase (es fa als centres)
  • Segona fase (es realitza de manera independent en cada una de les 4 associacions que forma part de la FEEMCAT: APMCM, ADEMGI, APaMMs, ABEAM)
  • Tercera fase o fase final (s’estructura com una jornada matemàtica amb un component lúdic)