La Torrota de Vacarisses

Demà els alumnes de 6èA, anirem a la Torrota de Vacarisses per fer una visita.

Ara us explicarem una mica d’informació:

Aquesta construcció del segle XI formava part d’una xarxa de torres, relacionades amb un primer castell de Vacarisses . Estaven situades  a dalt  de les carenes, i permetien als colons guaitar els exèrcits sarraïns i comunicar la seva arribada a la resta de la població mitjançant senyals òptics que s’anaven fent d’una torre a l’altra.

Les torrotes, doncs, complementaven la tasca defensiva dels castells.

La majoria de les torrotes eren de fusta i només una minoria es bastien amb pedra. La Torrota de Vacarisses presenta la curiositat de la seva planta circular. És una edificació de tres pisos amb la porta situada al nivell del segon pis, i les obertures són rematades amb volta de canó de mig punt.

La Torrota de Vacarisses, està situada aproximadament a 448m sobre el nivell del mar.

Com arribar-hi : Primer anirem per la carretera de la Bauma, fins arribar a la residència d’avis : El Serrat. Després agafarem un camí per darrera del Serrat, anirem cap a l’esquerra fins que trobarem una drecera.Quan haguem acabat la drecera anirem a l’esquerra on trobarem un caminet i el tenim que seguir fins arribar a la Torrota.

Júlia i Sofia

 

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a La Torrota de Vacarisses

  1. Alba diu:

    Bona feina! Molt interessant!!! Felicitats!

  2. Marta Espejo diu:

    Va ser molt divertida la excursió! Veu fer molta bona feina 🙂 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *