Parlem dels llocs d’interès!

Hola noi@s!

El dijous dia 11 van venir l’avi de la Queralt Prats, en Joan, i la Conxita i ens van explicar com era abans Vacarisses.

Nosaltres vam agafar informació del Castell (biblioteca) i de l’antiga rectoria, que ara és un habitatge per a la gent.

Vam trobar aquesta informació sobre el Castell i l’antiga rectoria:

El Castell:

La biblioteca el Castell, com ja sabeu, abans era un castell on va néixer Manel Amat i Junyent, conegut com el virrei Amat. Aquest edifici que data del segle X,  ha estat l’Ajuntament, l’Escola, Telèfons… Cap a l’any 1958-1959, quan volien trucar a Terrasa, Sabadell o Manresa, s’havia de pujar al Castell per demanar conferència. Moltes vegades havien d’esperar entre 6 i 8 hores. Actualment i després de ser totalment reformat, és la bilioteca de Vacarisses, que  va ser ignaugurada l’any 2008. El Castell, és un dels edificis més característics de Vacarisses.

L’antiga rectoria:

És un edifici molt gran, que fins fa pocs anys, es va fer  servir com a Casa Rectoral (lloc on viuen els capellans de la parròquia). No sabem del cert si en un principi va ser construït com a casa senyorial o com a convent per a monjes, però segurament va ser  un convent perquè sabem que tots els terrenys que l’envoltaven i que es feien servir com a horts eren propietat de l’església.

Tant el Castell, com la rectoria, estan molt a prop de la nostra escola. Us animem a anar a observar-los i a imaginar-vos com era la vida al seu interior quan van ser construïts.

Sofia

 

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *