EXCURSIÓ A L’ESCOLA DE NATURA LA COLOMA

Hem anat a Can Muixach a conèixer l’ofici de pastor. En Jordi i la Montserrat ens han ensenyat com és la seva vida amb tots els animals que cuiden.

Tenen moltes ovelles, els donen menjar i les porten a pasturar. En Jordi ha participat en molts concursos de gossos d’atura i ha guanyat molts premis primer amb la Coloma i ara amb la Sendi. Ensenya als gossos i són ells qui fa anar les ovelles d’un lloc a l’altre seguint les ordres que els dóna en Jordi amb la veu i amb el xiulet. Hem pogut comprovar-ho i realment la Sendi li fa cas.

Hem vist com esquilen les ovelles i la quantitat de llana que en treuen.

Tenen un hort amb hortalisses per donar menjar als animals. Nosaltres hem donat fulles de col als ànecs, blat de moro a les gallines, palla a les ovelles i al cavall i faves i fulles de col als conills.

Hem pentinat i hem pogut pujar al cavall Lan i qui no s’hi ha atrevit ha pujat dalt del poni Rosendo, que no és tan alt.

Hem vist al Repulleta que és una vaca del Pirineu que té 2 anys i quan era petita la van alimentar amb biberó.

Acabaven de néixer oques i en Jordi i la Montse estaven molt contents.

Hem pogut agafar a coll una ovella que tenia 4 dies i hem munyit una ovella de mentida perquè en Jordi ens ha dit que les de veritat donen cops de peu.

Ha sigut un dia molt divertit.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *