EXCURSIÓ BOMBERS I TRENET

Per fi ens ha fet bon temps i hem pogut anar d’excursió! Hem anat al parc de bombers de Castell d’Aro on ens han rebut en Lluís, el pare de la Júlia Nadal, en Jesús, en Santi i l’Eloi. Hem après moltíssimes coses tal i com podreu veure en aquest reportatge.

Els bombers han de ser valents i han d’estar molt preparats.La seva feina és ajudar a la gent, no només apaguen foc, també rescaten persones que han tingut accidents, salven animals,…

Hem vist els vestits que porten segons la feina que han d’anar a fer. També la gran quantitat d’eines que porten al camió, per això han de ser molt ordenats i guardar-ho sempre tot en el seu lloc.

Ens han deixat ruixar amb la manguera, hem pujat al camió, ens han deixat tocar la sirena i parlar pel walkie talkie, ens hem emprovat els seus vestits i el casc i ens han donat el carnet de bomber.

Que bé que ens ho hem passat. Moltes gràcies bombers!

Hem anat a jugar i a dinar al parc de Can Nitus i a la tarda cap al parc l’estació del carrilet de Castell d’Aro i per pujar al trenet petit.

Abans que arribés l’autobús encara hem tingut temps de jugar als columpis de la plaça Poeta Sitjà.

Una excursió ben complerta!

 

 

QUINA SORPRESA!

Avui hem rebut una visita sorpresa. Ens ha vingut a veure l’Aleix Sánchez i ens ha fet moltíssima il·lusió. Ens ha explicat qui són els seus millors amics a l’escola de Lebrija. L’hem convidat a passar la tarda amb nosaltres. Hem jugat amb ell i li hem fet dibuixos que després els hi hem regalat.

Aleix, estem molt contents de que et recordis tant de nosaltres i que ens hagis vingut a visitar.

Bon viatge de tornada a Lebrija i molts petons.

 

LLENGÜES MATERNES: UCRAÏNA

La Svetlana i la Irina són les mares de l’Oleksandr i d’en Maxym i són d’Ucraïna. Aprofitant la celebració del dia de les llengües maternes ens han vingut a explicat moltíssimes coses del seu País. Hem conegut on està situat en el mapa, les tradicions, festes i menjars típics, la moneda, la bandera, ous de fusta decorats…

Han portat contes i hem vist que les  lletres del seu abecedari són molt diferents de les nostres. L’Oleksandr ens ha cantat una cançó en la seva llengua i en Maxym ens ha pronunciat el so de les lletres.

Després ens han regalat, a cada un, un clauer i una xocolatina típica… mmm que bona que estava!

Moltíssimes gràcies Irina i Svetlana per aquesta tarda tan interessant. Hem après moltes coses i ens ha agradat molt.

VISITEM L’EXPOSICIÓ DEL TREN

Dins del projecte dels Tallers d’història sobre el tren s’ha muntat una exposició a l’antic hospital amb el títol “A tota màquina” on hem vist una maqueta del tren i de  l’estació de Sant Feliu tal com era antigament.També una maqueta d’un vaixell i la grua del port on arribaven les mercaderies, i un seguit de personatges i oficis relacionats amb el tren. També hem tingut la possibilitat de veure com funciona una màquina de vapor. Hem gaudit molt perquè ens hem pogut posar les gorres dels treballadors del tren.

TALLERS D’HISTÒRIA. EN PISTÓ, EL GOS FERROVIARI

Dins la programació dels Tallers d’Història aquest any hi ha programades activitats del tren de Sant Feliu. La Núria, que treballa a l’Arxiu de Sant Feliu, ens ha vingut a explicar la història d’en PISTÓ i ens ha encantat.

Un altre dia vam mirar fotos i pel·lícules de l’època que circulava el Carrilet.

Estem tan aficionats amb el tren que a la classe hem fet uns dibuixos preciosos del tren que viatjava fa gairebé 50 anys de Sant Feliu a Girona.