JUGAR AMB CONSTRUCCIONS

El joc amb construccions és una activitat lúdica que comença al voltant del primer any de vida dels infants. En un primer moment, els petits i petites gaudeixen intentant apilar blocs per després experimentar amb el plaer fer-los caure. Però, A poc a poc, aquest tipus d’activitat comença a ser més conscient i els infants poden passar llargues estones fent i desfent per tornar a fer una altra vegada.

Es tracta d’una fase d’investigació en què els infants tenen l’oportunitat de manipular i començar a establir diferències de mida, pes o color, entre d’altres. És una manera d’estimular la seva motivació i la seva creativitat.

Per construir, els infants poden fer servir material ja elaborat per a aquesta finalitat, construccions de plàstic o de fusta, per exemple, que es poden adquirir a qualsevol botiga de joguines.

Però també es poden fer servir altres tipus de materials més bàsics i que podem trobar per casa: capses de cereals, rotlles de cartó, brics de llet, capses metàl·liques, capses de sabates… Les opcions són ben variades i les possibilitats que aquest tipus de joc ofereix recull un munt de beneficis per als nens i nenes.

El joc en general, permet als infants comprendre el món que els envolta i de manera específica, jugar amb construccions els hi permet desenvolupar habilitats com:

  • La motricitat fina.

  • La coordinació òculo-manual.

  • L’atenció i la concentració.

  • La memòria visual.

  • L’orientació espacial.

  • L’equilibri.

  • La socialització i el joc compartit.

  • L’esforç i la paciència.

Caldrà anar variant la dificultat de la construcció en funció de l’edat dels infants però recordeu que aquest tipus de joc pot començar a utilitzar-se des de ben aviat amb blocs grans que els hi permetin crear estructures bàsiques.

Animeu-vos i animeu els vostres infants a jugar amb construccions i no oblideu que construir significa molt més que apilar unes determinades peces. Construir és plaer i diversió però també aprenentatge i autonomia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *