Taller “Cultivem bolets” (5è)

Els Bolets a l’aula de cinquè…

 

Aquesta setmana hem fet un taller sobre cultiu de bolets en materials reciclats, com el marro del café o un tros de cotó.

 

Amb aquest taller ens hem apropat d’una manera senzilla i pràctica al fascinant món dels bolets de soca (tècnicament, bolets sapròfits) a través de tallers de cultiu sobre materials orgànics de tota mena: soques d’arbre, marro de cafè, roba, cartró, etc.

Vam parlar de la seva peculiar biologia, els rols que desenvolupen a la natura, les propietats nutricionals de molts d’ells i els beneficis terapèutics de molts d’altres. I no només això, també ens van mostrar altres potencials de la fungicultura, com ara: la neteja de sòls contaminats, el filtratge d’aigües residuals, la fabricació de nous materials i inspirar a més persones a crear la seva feina de bracet dels bolets.

Ens van compartir coneixements i experiències enriquidores i molt vivencials… ja veurem com van creixent els micelis fins a donar-nos els seus fruits. els bolets, en el nostre cas, vam “plantar” gírgoles.

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *