JURASSIC WORLD: EL REGNE CAIGUT

 

Activitats al voltant de la pel·lícula deL gran director J.A. Bayona, potser la millor de les últimes tres. Es pot trobar en català. Activitats de reflexió per 3r o 4t.

Ves a les activitats

El joc de l’Ender

 

Aquí us faig arribar la fitxa tècnica i activitats per treballar la pel·lícula que s’inspira en la famosa saga de llibres sobre Ender, escrits per Orson Scott Card. La pel·lícula es pot trobar en català. Per a 2n o 3r d’ESO.

Ves a les activitats

Vent d’aram

Segurament l’obra de maduresa més interessant de Joan Vinyoli, un autor torturat per la poesia, i no sempre reconegut. Apunts biogràfics i interpretatius per a 2n de batxillerat i literatura catalana.

Ves a la biografia

Ves als apunts

“Tot esperit” i microcontes

El conte “Tot esperit”, i alguns contes breus recollits en Invasió subtil i altres contes, del mestre de la narrativa Pere Calders, per gaudir-lo amb 3r o 4t d’ESO.

Ves al text

Ves a les activitats

El violí d’Auschwitz

ANFLADA

Materials per preparar aquesta obra de Maria Àngels Anglada, on l’art farà de contrapunt a l’horror nazi. Per a literatura catalana de 2n batxillerat o potser 4t ESO. L’últim enllaç porta a un vídeo molt recomanable per posar imatge a l’horror de l’holocaust.

Ves als materials.

Vés al dossier de treball.

Ves a altres materials.

Vídeo holocaust

Èdip rei i apèndix de mitologia grega i romana

edip

Aquesta tragèdia grega manté tota la seva angoixant càrrega argumental després de 2500 anys. Sòfocles hi reflectí amb mestria els patiments que suposen enfrontar-se al destí. Els materials S’HAN DE DESCARREGAR per visionar-los correctament.

Materials introductoris

Activitats

Apèndix de mitologia

 

Aigües encantades

baixa

 

Materials per a l’estudi de l’obra de Puig i Ferrater, una de les mostres més representatives del teatre d’idees i el modernisme regeneracionista.

Vés als materials

 

La metamorfosi

kafka

Poques novel·les han marcat els lectors del segle XX com La metamorfosi de Kafka. Aquesta pertorbadora i simbòlica obra mereix un lloc destacat entre les principals lectures de la literatura universal. Per visualitzar correctament el document  .odt cal descarregar-lo  des de l’apartat fitxer.

Vés a les actvitats

Invasió subtil i altres contes

Invasió

 

Materials de preparació d’Invasió Subtil i altres contes, de Pere Calders. Resums extret de l’estudi introductori de Jordi Martínez Sala a l’edició d’Educaula62. Pera 4t o literatura catalana de batxillerat. Gràcies a Marc Bermudo i Víctor Barba per la seva col·laboració.

Vés al text

La vida és bella

La vida

 

Aquesta emotiva pel·lícula guionada, dirigida i interpretada pel sempre excessiu Begnini va tocar el cor dels espectadors el 1997. Es pot fer servir per treballar temes com el racisme, l’holocaust, els drets dels infants… o com a complement de lectures com El pijama de ratlles. La pel·lícula es pot trobar en català. Per 2n, 3r o 4t d’ESO.

Vés al dossier

Cims Borrascosos

cumbres-borrascosas-pelicula-8Aquesta novel·la de la petita de les Brontë és una davallada als inferns de l’amor. Amb un romanticisme particular, i un paisatge tenebrós, l’obra presenta elements estructurals interessants i un aprofundiment psicològic destacable que l’han convertida en un clàssic de la literatura anglosaxona del s. XIX.

Vés a la presentació

Vés a les activitats de comprensió

Altres activitats d’anàlisi

Cançó de la rosa de paper

rosa

 

Un poema de Vicent Andrés Estellés, el gran poeta valencià. Les activitats són pensades per a 2n o 3r d’ESO. El text està enllaçat amb diverses pàgines útils. Gràcies a Vicenç Sanz Arnau per la seva col·laboració.

Vés al text

Origen

origen_g

 

Un projecte molt personal de C. Nolan amb una pel·lícula que no deixa indiferent. És possible la reflexió i el thriller? Aquí en teniu la resposta, un extraordinari film d’acció sobre l’arquitectura de la ment i els somnis. Es pot trobar en català. Anàlisi i comprensió per a batxillerat o 4t d’ESO.

Vés a les activitats

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=RV9L7ui9Cn8[/youtube]

Pilar Prim

pilarL’última novel·la d’Oller, rescatada de l’oblit, reclama un merescut reconeixement. A Literatura Catalana hem parlat de context, amb apunts del mateix llibre de 1r de batxillerat (n’hi ha de molt complerts), però de l’obra en concret hem donat aquests apunts. Estan extrets dels pròlegs de les edicions Bromera i 62. Que Laura Borràs i Joan Martori en dispensin els esquinços.

Vés al text

La “preciositat”

hobbitAdaptació d’una de les obres més conegudes de Tolkien, El hòbbit. Aquest fragment narra la trobada de Bilbo amb Gòl·lum, i de com aquest primer aconseguirà un anell… únic. Activitats per a 2n d’ESO.

Vés al text