LA NOSTRA MASCOTA

Hola sóc l’Spyro la mascota de la biblioteca i m’encanta llegir !spyro-002.jpg

Uhmmmm devoro llibres i llibres…. si em voleu conèixer em trobareu a la biblioteca.

TERTÚLIA CAFÈ

bleShare: Share photos – Find great Clip Art Images.

Durant el curs 07/08 es va organitzar una xerrada adreçada a pares i mares d’alumnes de C.I. El tema de la xerrada fou: Què els agrada llegir als nens i les nenes?

Durant la xerrada es van donar recomanacions entorn l’acte de llegir i es van presentar llibres, contes i àlbums il.lustrats.

Per amenitzar la xerrada vam poder fer el cafè i menjar un xic de coca casolana!

Des de la biblioteca volem donar les gràcies a totes les mares que van assistir a la xerrada per la seva presència.

ENS VISITA LA LOLA CASAS

Ens visita la  Lola Casas autora de molts dels contes i poemes que havíem estat escoltant i llegint amb els nens i nenes de 1r.

La Lola Casas Peña és mestra i escriptora. Va néixer a Mataró i treballa des de fa molts anys a l’escola pública Camí del Mig de Mataró. Compagina la seva feina de mestra amb la d’escriptora. A partir dels Itineraris de lectura vam demanar si ens podia visitar a la nostra escola i tant bon punt ens ho van confirmar vam posar fil a l’agulla.

Els nens i nenes li van escriure un email presentant-se i explicant els contes que havien llegit d’ella. Entre tots li van preparar un mural de benvinguda, un racó a la biblioteca amb els seus llibres i ens vam aprendre un dels seus poemes de memòria. Uns dies abans de la visita també vam preparar un entrevista amb tot de dubtes i qüestions entorn l’art de fer d’escriptor.

La visita va ser tot un èxit els nens i nenes de primer se l’esperaven amb moltes ganes, la Lola ens van explicar contes, llegir endevinalles i explicar mil i una anècdotes…

Desprès de la visita vam treballar a fons i escrivint a peu de foto tot el que ens havia explicat per poder-ho ensenyar als nostres companys de l’escola!

BubbleShare: Share photos – Find great Clip Art Images.

EL RACÓ DE LA FADA TINA

El Racó de la Fada Tina va néixer el curs 04/05 a partir d’un projecte elaborat per dues practicants de tercer curs d’E.I. de l’UDG (La Lídia i la Irene).El principal objectiu del projecte era trobar un espai acollidor on poder fomentar el gust per a lectura i al mateix temps poder parlar i treballar els sentiments i les emocions dels nens i les nenes del nostre parvulari.En un racó de l’escala que uneix els dos edificis (primària i parvulari) de la nostra escola es va muntar el: “Racó Màgic o de la Fada Tina) es va decorar amb cortines, catifa, coixins, titelles, fanalet, la pols màgica…per fer-lo el màxim d’atractiu i acollidor!!!!

BIBLIOPATI AL PARVULARI

Quan arriba Sant Jordi al parvulari de la nostra escola: els contes i llibres són els que prenen protagonisme. És tant el protagonisme que adquireixen que fins i tot ens els trobem al pati de l’escola.

Cada any durant la setmana de Sant Jordi muntem un racó al pati del parvulari: el bibliopati. És un lloc on els nens i nenes poden gaudir d’una estona de lectura o simplement esplaiar-se tot mirant i compartint contes.

Escollim un racó tranquil: a sota al porxo, al costat dels esgraons de sortida, a sota l’ombra de la morera… en definitiva un lloc que permeti trobar un moment de tranquil·litat al costat del bat i bull de jocs i cridòries típiques d’una estona d’esbarjo.

BubbleShare: Share photos – Find great Clip Art Images.

EXPOSICIÓ LA LLUNA I ELS EXTRATERRESTRES

exposicio-lluna-047.jpgexposicio-la-lluna-017.jpgexposicio-la-lluna-015.jpg

Durant el curs 06-07 es va organitzar una activitat conjunta per a totes les biblioteques puntedu de Banyoles: els contes compartit. Es van escriure diferents contes compartits entre les escoles participants sota una temàtica: la lluna amb el conte: “La lluna s’ha perdut” i els estraterrestres amb el conte: “Un partit molt especial”. Partint de la temàtica que trobem en els contes compartits,la comissió de biblioteca de la nostra escola va muntar una exposició entorn la lluna i els extraterrestres.

ELS CONTES COMPARTITS

Aquesta activitat neix d’una iniciativa dels centres que, el curs 06-07, varen iniciar el programa de biblioteques escolars Puntedu juntament amb el Centre de Recursos Pedagògics del Pla de l’Estany. A més s’ofereix la possibilitat de participació a tots els centres de la comarca que ho desitgin.

L’activitat consisteix en anar construint un conte a partir d’una situació inicial plantejada. Aquesta experiència conjuga tant el gust per la lectura i l’escriptura amb la utilització de les tecnologies de la informació i la comunicació.

En aquesta edició es va comptar amb la col·laboració de José Jiménez del CRP de la Cerdanya i guanyador del “Premio Internacional de Poesia Gabriel Celaya 2006” que ens va preparar dos inicis de conte, un per a Educació Infantil i Cicle Inicial i l’altre pels nens i nenes de Cicle Mitjà i els de 5è de primària. També vam comptar amb la col·laboració de l’Anna de Palol, alumna de 1r de batxillerat de l’IES Josep Brugulat de Banyoles, que va preparar l’inici del conte adreçat als alumnes de 6è de Primària i 1r d’ESO. Els inicis plantejats són oberts perquè els alumnes dels diferents nivells en puguin escriure la continuació.

Es treballa per parelles d’escoles,les adjudicacions de cadascuna de les parelles es fan per cicles i/o nivells:unes fan el nus i altres el desenllaç. A més cada curs s’encarregarà de fer les il·lustracions corresponents al seu escrit.

Des del Centre de Recursos es coordina i es donen les especificacions tècniques que s’hauran de seguir per treballar el conte.

del mateix.

Una vegada recollits els diferents nusos i desenllaços des del CRP es creà un espai dins la seva pàgina web on es poden visualitzar tots els contes escrits per les diferents parelles d’escoles.

La pàgina web on es poden visualitzar tots els contes és:

www.xtec.cat/crp-pladelestany/puntedu/xarxa/actcont.htm

Finalment foren 10 centres els participants i s’elaboraren 35 contes.

UN MÓN PLE DE FADES

peter-pan.jpg 

Durant el mes de novembre del curs 2006-2007 a la biblioteca de l’escola van arribar tot tipus de Fades: les Petites Dames, les Dames Blanques, les Dames Verdes, les Dames Velles i les Sirenes.

Els alumnes es distribuïen per espais on podien fer diferents activitats: llegir contes  de fades, conèixer les característiques de cada tipus de fada, fem algun truc de màgia,…

BubbleShare: Share photosCraft Ideas