Coraline

Fitxa tècnica

Autor: Neil Gaiman

Il·lustrador: Dave Mckean

Col·lecció: L’Odissea

Lloc i any d’edició: Barcelona, 2009

Editorial: Empúries

Argument

Al pis nou de la família de la Coraline hi ha vint-i-una finestres i catorze portes. Tretze de les portes s’obren i es tanquen. La catorze, no. Imagina’t que l’obres i la travesses. A l’altra banda et trobes amb una casa idèntica on viuen uns pares clavats als teus. Al principi, les coses semblen fantàstiques. El menjar és millor, la caixa de joguines és plena d’àngels de corda que volen per tota l’habitació, llibres amb il·lustracions que es deformen i fan pampallugues i uns pares que es desviuen per fer-te feliç. La Coraline, com l’Alícia, però en clau de terror, s’ha introduït en el reflex emmirallat de la seva pròpia realitat. També hi ha altres nens atrapats allà, ànimes perdudes darrere els miralls. Haurà de lluitar de valent per salvar-los i alliberar-se dels nous pares, que la vigilen amb mirada buida d’un parell de botons negres.

Biografia

Neil Gaiman va néixer el 10 de novembre de 1960 a la ciutat de Portchester, Anglaterra i es va criar a Sussex. De nen va conrear una gran afició a la lectura, tant de llibres (Chesterton, C.S. Lewis, J.R.R. Tolkien…) com de còmics. El seu principal somni era convertir-se en escriptor i per això no va acabar els estudis i es va posar a treballar col·laborant en diverses publicacions com a crític, articulista o entrevistador. Una d’aquestes entrevistes, amb l’Alan Moore, li va canviar la vida: va despertar en ell la seva antiga afecció pels còmics i va començar a plantejar-se la possibilitat d’escriure històries per a aquest mitjà, sota l’acompanyament de l’Alan Moore.

Bibliografia

Podeu visitar la seva pàgina web per saber més coses de la seva vida i la seva obra.

http://www.neilgaiman.com/

Valoració i recomanació

Marta Cebrian                                                Marina Garcia

Erika Nuñez

 

2 comentaris a “Coraline

  1. Aquest llibre és molt emocionant pperuè és una nena que s’ha canviat de pis i un dia arriba a casa i troba que la seva familia ha canviat.
    Recomano aquest llibre per moltes coses és molt divertit.

  2. A mi el llibre de Coraline m’ha agradat per que m’agraden les histories de fantasia i a la vegada les de misteri. a mi m’agrada molt llegir aquest tipus de llibres. El recoman-ho.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *