Ala de Corb

Ala de Corb (Enric Larreula). Ed. Baula

Fitxa bibliogràfica:

 • Títol:Ala de Corb
 • Escriptor: Enric Larreula
 • Il·lustrador: Jordi Vila Delclòs
 • Col·lecció:Ala Delta, 3
 • Editorial:Baula, 2002
 • Núm. Pàg.:
 • ISBN:84-479-1013-X
 •  

   

  Sinopsis:

  Jacques Lagarden, conegut per tothom amb el sobrenom d’Ala de Corb, és fill d’una nissaga de pirates de les Antilles. En retirar-se el seu pare, es fa càrrec de la corbeta Dragonera, amb la qual, i amb només disset homes sota el seu comandament, aconsegueix fer anar de corcoll el bo i millor de la flota del governador espanyol de la zona, don Hernando de la Fuensanta i de Somoza. En un dels seus actes de pirateria, ataquen la caravel.la on viatjava la promesa del governador espanyol, doña María Íñigo Medellín. En conèixer-la, Ala de Corb se n’enamora. Posteriorment, i després de veure que doña María no estima don Hernando, el pirata i els seus companys decideixen segrestar-la precisament el dia del casament. De mica de mica, doña María s’adapta a la vida d’Ala de Corb.
  Fugint del governador don Hernando, arriben a un illa on els espanyols tenen una mina d’or, en la qual treballen indis i negres, reduïts a la més indigna esclavitud. Ala de Corb i els seus homes decideixen atacar la mina per tal d’alliberar els esclaus i fer-se amb el botí més gran que mai no s’havien imaginat. Després d’aconseguir-ho, fortifiquen l’illa i derroten el contraatac espanyol comandat pel propi don Hernando, el qual s’ha de rendir.
  L’illa es converteix en un baluard inexpugnable que va resistirà al llarg dels anys els diversos atacs dels espanyols. Els descendents d’aquells indis -els últims indis d’aquelles illes-, d’aquells guineans arrencats a la força d’Àfrica i d’aquell grup d’aventurers guiats per Ala de Corb -el qual havia tingut una filla amb doña María- varen formar un sol poble que, d’una manera o altra, ha conservat la seva independència fins als nostres dies.
  Autor: http://www.escriptors.cat/autors/larreulae/index.php
  Altres llibres de l’autor:

3 comentaris a “Ala de Corb

 1. L’he trobat una mica avorrit perquè se m’ha fet llarg,cap el final no ha sigut tan avorrit perquè al final el casament no s’ha fet i han guanyat els bons que en aquest llibre sòn els pirates.

 2. Per a mi se m’ ha fet una mica aborit perque amb resulta llarg peró una mica si que m’ ha agradat perqué a estones m’ha fet gracia i tambe m’ ha agradat el final perque no es casan i guanyan els bons que en aquet llibre son els pirates.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *