IMPORTANT!!

EL NADAL PORTA BONES NOTÍCIES…

IMPORTANT!!!! LLEGIU AQUEST CORREU!!!!

“Benvolguts/des,

ahir va ser un dia d’intenses negociacions als despatxos del Parlament… de Catalunya: dins de les discusions dels pressupostos 2010… hi havia el nostre “petit” tema de les llars laborals.

Després de moltes gestions per part dels afectats i iniciatives parlamentàries de CiU, s’ha pogut assolir un acord avui al Parlament. En el marc del debat pressupostari hem aconseguit que el Govern rectifiqués i que es mantingui la subvenció a les llars d’infants anomenades “guarderies laborals” de Gener del 2009 a Setembre del 2010. A partir de Setembre del 2010 es farà la valoració de les llars d’infants susceptibles de continuar rebent l’ajuda. Ha costat, però ha valgut la pena! Quan una causa és justa no s’ha de defallir.

Agraïm el suport de l’Irene Rigau al llarg de tot aquest llarg procés, ple d’angoixa pel futur de moltes llars, dels seus treballadors i dels infants que si acullen, i esperem que aquest acord ajudi a obrir una nova etapa en el tractament de les llars d’iniciativa social per part del govern.

La línia de futur ha de ser clara: superar la discriminació que sofreixen aquestes llars. Si les llars d’infants d’iniciativa social rebessin, per part de la Generalitat, un tracte anàleg al que reben les llars de titularitat municipals, el futur estaria garantit.”

________________________________________________________________________________________________________________


SÍ A LES LLARS SUBVENCIONADES PEL DEPARTAMENT DE TREBALL

NO A LA PÈRDUA DE LLOCS DE TREBALL. NO A LA PÈRDUA DE PLACES ESCOLARS 0-3 ANYS.

Davant el conflicte social i laboral que s’ha creat degut a la decisió del Govern de retirar les subvencions del Departament de Treball a 25 llars d’infants de Catalunya, quan de tots és sabut i reconegut que no hi ha places suficients per respondre a a la demanda de llocs escolars de 0 a 3 anys, en un moment de grans dificultats econòmiques en el nostre país, de tancaments d’empreses, de creixement de l’índex d’atur, etc…

Les persones sota signants volem manifestar el nostre malestar i profund desacord;

 • Amb la gestió dels recursos que sobre el tema estan portant a terme els nostres governants;
 • Per la poca consideració que mostren vers aquests centres, els seus més de dos-cents professionals i les més de 2000 famílies afectades, quan al llarg de més de trenta anys ha estat ben palesa la seva funció social a Catalunya, especialment en zones poc afavorides.

Demanem i exigim al Govern de la Generalitat de Catalunya:

 1. Que continuïn dotant aquestes guarderies dels recursos necessaris per continuar oferint a les famílies la plaça escolar que necessitem.
 2. Que permetin continuar en el seu lloc de treball als més de 200 professionals que ara estan afectats.
 3. Que no les aboquin al tancament i aportin solucions com s’està fent a altres comunitats autònomes.

____________________________________________________________________________________________________________________________

Aquest és l’escrit principal de la recollida de signatures, en contra de la retirada de les subvencions del Departament de Treball a les “guarderies laborals” .

El nostre centre forma part d’aquestes 25 llars d’infants de Catalunya, per tant estem implicades totalment!!

Per això us demanem la vostra col.laboració amb tota aquesta recollida de signatures, pot firmar tothom que vulgui  (familiars, amics, coneguts, companys de feina…). Teniu els fulls a la vostra disposició, només cal que ho demaneu a Direcció.

Una signatura no costa res, per una causa justa!! Hem de fer força per seguir endavant!!!

Moltes gràcies!!!!

Aquí us deixem alguns enllaços en els quals s’ha fet pública la notícia:

_______________________________________________________________________________________________________________________________

Aquí us deixem algunes fotos de la concentració del dia 19 de Novembre a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Tot i que la participació de les famílies de la llar no va ser com nosaltres esperàvem, des d’aquí volem de donar les gràcies a: en Sam i el seu pare, l’Aniol i la seva mare, al papa d’en Flavio, a en Javier i a la Marta. Moltes gràcies per fer-nos costat!!!

Aquí teniu algunes de les notícies que han sortit als mitjans de comunicació:

 • “Recull de premsa”
 • “La Razon”
 • “Síndic de Greuges”
 • 2 thoughts on “IMPORTANT!!

  1. Vero Post author

   Papes, mames, familiars, amics… aneu mirant aquest apartat “IMPORTANT!!”, ja que l’anem actualitzant a mesura que hi han novetats de la nostra situació!Sobretot notícies que van sorgint mica en mica.

   I qualsevol cosa interessant que llegiu o escolteu, ens ho feu saber i ho penjarem al bloc perquè tots puguem estar informats!!!!

   Moltes gràcies!!!!

  2. cei san eutiquio

   Soy de una guarderia laboral de Asturias y dos centros mas y tambien nos quieren quitar la subvencion que recibiamos desde hace 30 años como a vosotros.
   Queria saber como os van las cosas y porturas que realizasteis. Podemos comunicarnos por correo electronico o por telefonode la escuela 985363525
   Charo

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *