El nostre hort

Amb el sol i les pluges del mes de maig esperem poder fer una bona amanida. Hem ajudat als nens i nenes de P3 a plantar enciams i en el mateix crestall hem plantat llavors de ravenets. Quin goig fa ara l’hort després de posar-hi les fustes i el compost. Segur, segur que sí que la farem bona l’amanida!

Sant Jordi

Per Sant Jordi hem començat les activitats d’apadrinament de la lectura. Cada nen i nena de la classe tenia un petit a qui llegir un llibre. Quins nervis!!!! Aquest any és el primer que nosaltres llegim, no pas que ens llegeixen. Portem tota la setmana practicant com fer-ho, perquè els nostres fillols gaudeixin d’aquest dia i …. ho hem aconseguit. Després , per recuperar forces hem berenat una rosa de Sant Jordi.

El dimecres hem anat a un recital de poesies que ens ha fet el curs de segon. Brillant!!! Esperem que el nostre recital surti tan bé com el d’ells. Per això, cal que practiquem molt.

La setmana Cultural. 30 + 1 de l’Escola Josep Gras

Durant aquesta quinzena hem fet d’historiadors i historiadores. Hem comptat amb tota una sèrie de material que ens ha portat a conèixer com s’aprenia a l’escola dels nostres pares, mares, germans i coneguts. Hem entrevistat a més de 40 persones i entre tots hem aconseguit un recull del que estem molt satisfets i que hem plasmat a l’entrada de l’escola. Quins records per qui els han viscut!!!!!!!!!!!!

Saber d’on venim, ens ajuda a saber a on anem. Gràcies per la partipació de tots i totes.

Final del segon trimestre

A la casa de colònies ens donaven per berenar una coca feta per ells molt bona. Els vaig proposar fer-la com a base de la Mona que ens menjariem amb tota l’escola el dijous a la tarda i …van triar la coca de xocolata!!!!! La mare del Xavi i de la Rocio les van coure a casa i quin goig que feien. A la tarda les vam guarnir com una mona de veritat amb crema de xocolata, plomes i ous.
Aquí teniu aquesta senzilla recepta per qui la vulgui tornar a fer a casa:

INGREDIENTS:
-1 iogurt
-3 mides de iogurt de farina (tamissada i amb un sobret de llevat)
-1 mida de sucre
-1 mida de Cola-Cao
-1 iogurt d’oli

Tot ben barrejat i a menjar.

El divendres, com ja fa alguns anys que fem, vam sortir tota l’escola a passar un dia tots junts: Jugant a jocs que van preparar els de 4t, fent cabanes i conèixent-nos tots una mica més.

Hem anat al MNAC

El divendres passat vam anar a Barcelona, al Museu Nacional D’Art de Catalunya. Tota la setmana havíem estat mirant contes relacionats amb els quadres que veuríem al Museu. Quina emoció quan vam veure el tàndem d’en Ramon Casas i quin riure amb l’home espaguetti. L’espectacularitat de l’edifici i les vistes a Barcelona ens van meravellar. Fins i tot el sol que no s’havia deixat veure els ultims dies, va sortir i ens va acabar d’alegrar el dia.
Unes quantes imatges perquè recordeu el que vam veure:

Dijous Llarder

Avui dijous hem començat el dia fent de cuiners. Hem preparat “rosquillles” i aquesta tarda les hem provat. Han quedat bonissímes!
Aquí teniu la recepta per si les voleu fer.

250 g de farina
Una culleradeta de llevat
50 g de sucre
Un rovell d’ou
Un ou
4 cullerades d’oli de girasol
Una cullaradeta de vinagre
Anís
Tot ben barrejat i ja podeu fer palets per tancar i formar les rosquilles. Ho fregiu amb oli no gaire calent i l’empolssineu amb sucre glaç. Bon profit!

A la tarda, a primera hora ens hem maquillat i després hem fet nosaltres de maquilladors amb els nens i nenes de P3, P4 i P5. Pirates, princeses, fades, lleons, pallassos… Després hem compartit les nostres receptes amb primer i segon.

Ens ha visitat una ballerina professional

Una ex-alumna de l’escola, Aina Sanxo, ens ha vingut a visitar i ens ha explicat forces coses de la seva carrera en el mon del ballet. Ens ha sorprés amb moviments molt díficils i ens hem atrevit a imitar-la per constatar l’entrenament que requereixen aquestes posicions. Gràcies , Aina, per compartir el teu temps amb nosaltres i mostrar-nos les possibilitats del moviment. Bona sort !