AIXÒ ÉS MÉS DIFÍCIL DEL QUE SEMBLAVA!

Tant disposats que estàvem a començar a construir i de cop ens hem adonat que podem anar a buscar uns quants troncs i unes quantes pedres però… Comencen a sorgir els dubtes: Com ha de ser de gran aquest refugi perquè hi puguem llegir o jugar? Quina alçada ha de tenir? Com aconseguim que la base sigui circular? Caurà la construcció? Si el volem construir de pedra, qui ens ajudarà? I com li explicarem la forma que ha de tenir?…

Potser aniria bé fer un croquis, un plànol...Però no en sabem!

Els plànols3

 

Necessitem l’ajuda d’un expert! La Indra ens dóna un cop de mà i ens explica el que és un plànol.

Els plànols1

 

 

I després de l’explicació provem de fer-ne un d’un prisma a escala 1:1, amb les cotes, la llegenda i la caràtula, el regle, el llapis, el compàs, centímetre… semblem uns arquitectes. I estem veient que per ser un bon arquitecte hem de tenir un bon domini de les matemàtiques; sobretot de les operacions i de geometria!

Estem molt engrescats i tenim ganes de fer-ho bé, però aquesta construcció que semblava una activitat ràpida de fer, s’ha convertit en tot un projecte i hi haurem de dedicar força més temps del que inicialment pensàvem, perquè sense adonar-nos ens hem convertit ens unes i uns joves ARQUITECTES!

1r PROGRAMA DE RÀDIO DEL CURS!

L’equip del taller de ràdio ja té el primer programa! Després de la feina de preparació i trobar-nos amb problemes de l’aparell tècnic, hem pogut gravar! Estem molt orgullosos però també ens hem adonat d’alguns errors que al proper programa intentarem millorar.

Esperem que gaudiu del programa igual que vam gaudir nosaltres creant-lo.

L’equip de ràdio (Jaume Àvila, Rafa López, Oleguer Garriga, Mateu Coll, David Capilla, Lidia Espin, Miquel Rembado, Pol Bros, Unax Martínez, Martí Buisan, Aïsha Rius, Christian Cozar, Paula Malara, Marta Polonio).

LA NOSTRA BARRACA

Tot fent conversa sobre el que ens havia cridat l’atenció de la sortida va sorgir la possibilitat de construir, nosaltres, una barraca a l’escola; una barraca per aixoplugar-nos del soroll, de l’estrès.. però també per poder gaudir de jocs.

I tothom va fer les seves propostes i es va parlar de mesures, de materials… Vàrem fer el primer dibuix de la nostra barraca.

La nostra barraca 2

Analizant el que havia sortit calia tornar a parlar per decidir quin model era el que volíem, però també havíem de buscar el lloc ideal per construir-la, l’orientació… Quants aspectes a tenir en compte!

La nostra barraca 1

Podrem sols?

I nosaltres que ja ens vèiem  amb troncs, pedres, fustes, claus, martells… i obra acabada!

Ens calia ajuda!

SORTIDA D’ENTORN. BARRAQUES DE VINYA

Sortim a fer un tomb pels voltants de l’escola acompanyats d’en Jordi Guillamot que ens fa descobrir uns petits tresors que el bosc ens amaga: LES BARRAQUES DE VINYA.

Tot caminant, xerrant… anem fent cohesió de grup a l’hora que descobrint aspectes de la nostra història i d’unes construccions que la majoria de nosaltres no sabíem que existien.

Deixem missatges dins de les barraques, fem una petita aportació posant una pedra a cada barraca.

Barraca 1

La sortida ens ha fet entrar les ganes d’apadrinar una barraca. L’equip directiu ha posat mans a l’obra.

I si algú més està interessat en saber-ne més sobre aquest tema, aquí teniu el link per poder-ho fer.

http://www.caudelguille.net/index

CAMPANYA ELECTORAL

La coincidència d’haver de fer l’elecció de delegat/delegada del nostre grup i les eleccions del 27-S ha permés que la vida quotidiana entrés a l’aula de la mà de la campanya electoral al Parlament.

Aquest fet ens ha portat a analitzar la propaganda electoral i agafar-la com a model per generar la nostra. Provar de formar un partit escolar en el que hi havia un cap de llista, que en el seu discurs havia d’exposar les idees del partit a l’hora que havia de convèncer al grup classe de que ell/a era la millor opció.

Hem creat els nostres partits, el logo, el lema per fer la nostra pancarta i la propaganda. Hem pensat l‘ideari del nostre partit, hem decidit qui serà el nostre candidat i hem preparat el discurs.

Campanya delegats2

Tot aquest treball ens ha ajudat a comprendre la importància de viure en un sistema democràtic en el qual nosaltres, com a ciutadans, podem escollir qui volem que ens representiCampanya delegats1.I que dialogar i pactar és la millor manera per aconseguir entendre’ns.

La visita al Parlament ha estat el toc final. Visitar l’hemicicle, seure on seuen el diputats, sentir les explicacions d’en Marc Sanglas sobre com s’escull el president del Parlament, i el de la Generalitat, quina feina fan els diputats… 

Amb aquesta visió tan àmplia vàrem arribar a la jornada de les eleccions després d’haver fet la nostra jornada de reflexió.

Campanya delegats3

Un cop realitzat l’escrutini i analitzats els resultats, els delegats per aquest curs són:

Josep Simon

David Nicolàs i Berta Corcoll!

Enhorabona!

L’UN AL COSTAT DE L’ALTRE, SOM MÉS FORTS I MÉS VALENTS!

 

S’han acabat les vacances i hem cgrup blocomençat un nou curs que pel nostre grup és l’últim de primària.

Un curs que volem que sigui diferent, especial, del que ens en quedi un bon record, ple d’ il·lusions, de reptes, de bon ambient… compartint experiències amb tot el Grup de Grans.

Perquè CONSTRUIR TOTS JUNTS, EL NOSTRE FUTUR, ÉS IMPORTANT I ANEM MÉS LLUNY!

UN DIA DE RUGBY!!!

Avui han vingut dos nois i una noia a explicar-nos com es juga a Rugby. Un dels nois es deia Xavie i l’altre Àlex, la noia es deia Carla.
Primer ens hem dividit en dos grups. Un grup anava amb els dos nois hem fet el joc dels deu passes, hem après que els passes es fan de baix a dalt. Amb la noia hem descobert el que és una línea de passe, ens posavem en línea i passavem cap a darrera en diagonal.
A continuació hem fet placatges i percusions contra una colxoneta.
Per finalitzar hem jugat un petit partit.
Ens ho hem passat molt be!!!PicMonkey Collage